«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Προχωρά η αποχέτευση στο Συκούριο

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2018 22:01

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο που δίνει λύση στο πρόβλημα διάθεσης των αστικών λυμάτων του Συκουρίου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησής του.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύνταξης και υποβολής των Τευχών Δημοπράτησης, εκ μέρους του Δικαιούχου που είναι ο Δήμος Τεμπών, και εγκρίθηκαν μετά από τον προβλεπόμενο έλεγχο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Συκουρίου» συνολικού προϋπολογισμού 3.468.004,53 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020 αρμοδιότητας Διαχείρισης ΕΥΔ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο έργο για το Συκούριο. Ένα έργο ουσίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας και του υδροφόρου ορίζοντα. Το έργο αυτό ήρθε μετά από συνεργασία με τον δήμαρχο Κώστα Κολλάτο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών, αλλά και μέσα από τη στρατηγική την οποία εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014. Ως γνωστό η χώρα μας έχει την υποχρέωση να διαθέτει δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς σε κοινότητες με ισοδύναμο πληθυσμό 2.000 κατοίκους. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίσαμε έγκαιρα τους πόρους για τη χρηματοδότηση των έργων στους οικισμούς που δεν διέθεταν μέχρι σήμερα τις απαραίτητες υποδομές, με το σύνολο του προϋπολογισμού να φτάνει τα 111 εκατ. ευρώ. Έτσι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τη συγκεκριμένη Οδηγία και να αποφύγει η χώρα μας ενδεχόμενα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε και στηρίζουμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την πραγματική τοπική οικονομία».

* Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε τα εξής: «Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, που δίνει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Ένα έργο που γίνεται για περιβαλλοντικούς λόγους και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών για τη συνεργασία. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να ολοκληρωθούν έργα ουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος. Παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου η χώρα γλιτώνει από περιβαλλοντικά πρόστιμα τα οποία θα επιβληθούν σε οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, που δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό».

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, ο οικισμός του Συκουρίου αποκτά πλήρες Αποχετευτικό Δίκτυο, στο πλαίσιο της απαιτούμενης συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 91/271 για κάλυψη του συνόλου των οικισμών της χώρας με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass