Η πυρκαγιά στο Μάτι «ξύπνησε» τον φόβο

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΕΛΙΚΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2018 22:15
«Εάν συμβεί κάτι ούτε όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να περάσει. Πρέπει να υπάρχει οδός διαφυγής. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στα χωράφια» λέει ο κ. Πραντσίδης στην «Ε» «Εάν συμβεί κάτι ούτε όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να περάσει. Πρέπει να υπάρχει οδός διαφυγής. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στα χωράφια» λέει ο κ. Πραντσίδης στην «Ε»

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι φαίνεται ότι προκάλεσε ανησυχία σε ιδιοκτήτες παραλιακών ακινήτων.

Το θέμα της πρόσβασης και της διαφυγής τις τελευταίες ημέρες δείχνει να απασχολεί έντονα μια μερίδα ιδιοκτητών ακινήτων στην παραλία της Βελίκας, που επιδιώκουν συνάντηση με τη δημοτική αρχή προκειμένου να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους. Σύμφωνα με τον κ. Δήμο Πραντσίδη στο σημείο που βρίσκεται η εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μικρού δρόμου που όπως αναφέρει στην «Ε» μετά βίας χωρά δύο αυτοκίνητα, ενώ ο δρόμος αυτός μήκους 600 μέτρων είναι αδιέξοδος αφού οδηγεί σε χωράφια. «Τους μήνες αιχμής συγκεντρώνονται σε αυτό το σημείο ακόμη και 100 αυτοκίνητα. Εάν συμβεί κάτι δεν θα ξέρουμε από πού να φύγουμε. Ζητάμε να συναντηθούμε με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και φυσικά να μπορεί κάποιος σε περίπτωση κινδύνου να φύγει χωρίς δυσκολία. Εδώ που είμαστε ούτε όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να πλησιάσει».

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας είναι ενήμερος για το ζήτημα αλλά όπως δήλωσε στην «Ε» «δεν χρειάζεται πανικός. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Το ζήτημα θα το δούμε αλλά αυτή την περίοδο έχουμε ρίξει το βάρος σε άλλες περιοχές, όπου έχει εκτιμηθεί ότι το επίπεδο επικινδυνότητας είναι πιο αυξημένο. Έχουμε φτάσει σε σημείο να τρέχουμε πόρτα-πόρτα για να μιλήσουμε με ιδιοκτήτες οικοπέδων που έχουν κωνοφόρα ακόμη και μέσα στις αυλές τους. Όλα δεν μπορούν να γίνουν αμέσως. Εμείς από το τέλος Απριλίου στέλναμε επιστολές για να καθαρίσουν και να αποψιλώσουν τις ιδιοκτησίες τους και φτάσαμε στο καλοκαίρι για να συζητάμε τα αυτονόητα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ψυχραιμία».

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι η λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας είναι μείζονος σημασίας θέμα για τη δημοτική αρχή και σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass