Ο Σταυρός σημείο νίκης, αλλά και εθνικό μας σύμβολο!

Ανέφερε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Βαμβακού Φαρσάλων

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 16:45

«Ο Σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο. Ο Σταυρός είναι σημείο νίκης για όλους τους Χριστιανούς, αλλά, επιπλέον, για εμάς τους Έλληνες η παρουσία του στο εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, είναι μία ακόμα επιβεβαίωση των ισχυρών και ακατάλυτων δεσμών ελληνισμού και ορθοδοξίας».

Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου και ιερών Λειψάνων στον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους στη Βαμβακού των Φαρσάλων. Ο Θεσσαλός πολιτικός με εκπροσώπους των αρχών του τόπου παρακολούθησε τον εορταστικό εσπερινό, στον οποίο προέστη ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Το Τίμιο Ξύλο κόμισε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακαντάσης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημείωσε ακόμη ότι «η συμβολή της ορθόδοξης Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων κατά τη μακρά περίοδο του οθωμανικού ζυγού είναι αδιαμφισβήτητη και ιστορικά τεκμηριωμένη. Η ορθοδοξία αποδείχθηκε κυριολεκτικά σε δίσεκτους χρόνους κιβωτός σωτηρίας για το γένος. Και σήμερα, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, συνεχίζει με το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο να κάνει πράξη την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και κυρίως να δίνει ελπίδα σε κάθε δοκιμαζόμενο μέλος της κοινωνίας μας. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούν, ιδιαίτερα, όσοι με περισσή ευκολία καταφέρονται κατά της Εκκλησίας, απεργαζόμενοι την περιθωριοποίησή της μέσω της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass