Γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κουλούρα

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2018 16:15

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κουλούρα του Δήμου Τεμπών ο εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Iεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκαν προεξάρχοντος του π. Πορφυρίου απεσταλμένου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον λόγον, συλλειτουργούντος του ιερέως π. Δημητρίου, πλαισιωμένοι από τον δήμαρχο Τεμπών Κ. Κολλάτο, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Μανώλη, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων και πλήθος φιλέορτων πιστών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Νικολάου, Αθ. Καραναστάσης, Αχ. Διψάνας και ο πρόεδρος των Γόννων Γ. Μπανιώρας, παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία λειτουργία, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία βρίσκεται ανάμεσα από Πυργετό και Ραψάνη, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του π. Αχιλλείου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον λόγον.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Αχίλλειος ευλόγησε τους άρτους και τα σταφύλια από τα ευλογημένα αμπέλια της Ραψάνης, επαίνεσε το έργο και τους αγώνες της Γεροντίσσης Υπομονής και των ευλαβών μοναστριών που ασκούνται στην Ιερά Μονή και ευχήθηκε στους πολυπληθείς προσκυνητές τη χάρη και την ευλογία του Μεταμορφωθέντος Κυρίου Ιησού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass