Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 15:48

Στα Φάρσαλα ο μητροπολίτης Τιμόθεος

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων.

 

 Παράκληση στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου

Καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, στις 6 το απόγευμα, θα τελείται η παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο, στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου.

 

Η Κοιλάδα τιμά τον Αγιο Σπυρίδωνα

Η Κοιλάδα της Λάρισας, ένα όμορφο και φιλόξενο χωριό του κάμπου μας, τιμά τον Άγιο Σπυρίδωνα, εις ανάμνηση του θαύματος της απελευθέρωσης της νήσου Κερκύρας από την πολιορκία των Τούρκων το 1719.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής και ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας μας. Μεθαύριο Σάββατο 11 Αυγούστου στις 7.30 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

 

Μνημόσυνο στον Πλαταμώνα

Μεθαύριο Σάββατο 11 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση.

 

 Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…» εμπρός στον Επιτάφιο της Παναγίας. Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Παρακλήσεις στον Αγιο Νικόδημο των δασκάλων

Από την Ερανική Επιτροπή του υπό ανέγερση Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτη του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ» στο Λιτόχωρο, ανακοινώνεται ότι θα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου θα τελούνται καθημερινά και ώρα 7.30 μ.μ. παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Παρακλήσεις στην Παναγία Αρμενίου

Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Αρμενίου τελούνται καθημερινώς (εκτός Σαββάτου) και ώρα 19:30 οι ακολουθίες των Παρακλητικών Κανόνων της Θεοτόκου εναλλάξ κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass