ΒΕΛΙΚΑ

Καταχειροκροτήθηκαν παραδοσιακοί χοροί

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 15:14

Στη Βελίκα, παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε το ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά», έλαβε χώρα προ ημερών μία εκ των πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, με αφορμή τις παρακλήσεις στην Παναγία, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».


Η εν λόγω εκδήλωση, στην πραγματοποίηση της οποίας συνέδραμε για τέταρτη συνεχή χρονιά και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοκτήτης», περιελάμβανε τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, την Ανατολική Ρωμυλία, το Αιγαίο, το Ιόνιο και την Κρήτη από τμήμα του Κέντρου Ελληνικών Χορών Πειραιά «ΔΩΔΩΝΗ» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιώργου Γκολέμη. Εξαίρετες ήταν δε και οι παρεμβάσεις, στο πνεύμα πάντα των ημερών, των Ηλία Λιαμή, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Δημητρίου Καραβασίλη.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος, ενώ η πρόεδρος του «Φιλοκτήτη», Αντωνία Χατζοπούλου, στο καλωσόρισμά της, τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχει μια τόσο υψηλού επιπέδου εκδήλωση για την περιοχή, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, διεκδικεί τον τίτλο του πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού.
Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκε από την κ. Χατζοπούλου τιμητική πλακέτα προς το Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά, το οποίο καταχειροκροτήθηκε για την όλη παρουσίαση. Επίσης, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακές χειροποίητες πίτες των γυναικών της Βελίκας. Το «παρών» στην όμορφη αυτή βραδιά έδωσαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Καλαγιάς και Χριστίνα Γιαννουλέα. Της εκδήλωσης προηγήθηκε, στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βελίκα, παράκληση προς την Παναγία από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass