Χόρτασαν ψάρια στα Μεσάγγαλα

Λαϊκό γλέντι και πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη «Γιορτή Ψαροκασέλας»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 22:06

Απ’ όλα είχε προχθές βράδυ στα Μεσάγγαλα η φετινή Γιορτή Ψαροκασέλας. Άφθονα ψητά ψάρια, κρασί, βραβεύσεις, αλλά και ατελείωτο γλέντι.

Η εκδήλωση έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, με τη συμπαράσταση του ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου Τεμπών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η «Γιορτή Ψαροκασέλας», συμπεριλάμβανε και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως κολυμβητικούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αγώνα δρόμου νέων, εφήβων, παίδων 2 χιλιομέτρων, χορευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα με θέμα τη θάλασσα και τη Θεσσαλία.

Οι ερασιτέχνες ψαράδες έψησαν σαρδέλα για τους παρευρισκόμενους και η εκδήλωση έκλεισε με ένα λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων κ. Δημήτρης Σούλτης ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό της διοργάνωσης, ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Μανώλη αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την συμβολή τους, καθώς και τους χορηγούς.

Ο δήμαρχος Τεμπών στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον δραστήριο Σύλλογο Αλιέων για την προσφορά του στα κοινά, για το ενδιαφέρον του για τη φροντίδα της παραλίας καθώς και για τη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα. Που οργάνωσε εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠ τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούν βαρκάδες στον Πηνειό συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε ότι εκδηλώσεις σαν τη συγκεκριμένη είναι επιβεβλημένο να στηρίζονται από όλους, γιατί αναδεικνύουν το ύφος, το ήθος και τις παραδόσεις της κάθε περιοχής. Επίσης αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και τη συνεργασία. Επίσης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την άοκνη προσφορά τους και όλους τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι με την παρουσία τους αποδεικνύουν ότι στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κ. Ολύμπου με σκοπό την πολιτιστική ανάδειξη της παραλίας Αιγάνης και ευχήθηκε καλή συνέχεια καλοκαιριού και καλή Παναγία. 

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η τόνωση του πολιτιστικού επιπέδου, η δημιουργία οικολογικής συνείδησης για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου από τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες ψαράδες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ.

Αχιλλέας Διψάνας, Γεώργιος Νικολάου και Αθανάσιος Καραναστάσης, ο δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων και πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νικόλαος Καλτσάς, ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρός του Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass