Αυθαίρετες κατασκευές και μόνιμες ομπρέλες στα παράλια

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΙΔΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ -ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 22:02

Έχει επεκταθεί φέτος, σε όλη την παραλιακή ζώνη των οικισμών Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας, το φαινόμενο των αυθαίρετων κατασκευών και της τοποθέτησης μόνιμων ομπρελών ιδιωτών, στην αμμουδιά.

Παραθεριστές της περιοχής, διαλέγουν ένα σημείο της παραλίας, συνήθως αυτό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους, και το ιδιοποιούνται, στήνοντας μόνιμα, με σταθερούς πασσάλους την ομπρέλα τους, ή κατασκευάζοντας ξύλινα κιόσκια, με πανιά και φύλλα φοίνικα, ασφαλίζοντας μάλιστα δίπλα σε αυτά τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες τους, με αλυσίδες και κλειδαριές.

Αυτό το φαινόμενο, που δεν παρατηρείται μόνο στις παραλίες του Δήμου Αγιάς, αλλά και του Δήμου Τεμπών, αυξάνεται σταδιακά και εξαπλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερη έκταση στις ακτές, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που μιμείται την ιδιοποίησή τους.

Μόνιμες κατασκευές με μεγάλη έκταση, φαίνεται να εξυπηρετούν τις ανάγκες πολλών οικογενειών της γειτονιάς, όπου στήνονται, καθώς η μια βρίσκεται δίπλα στην άλλη.

Επίσης παρατηρείται ότι οι οικογένειες με μεγάλο αριθμό ατόμων κατασκευάζουν… κιόσκια, ενώ οι οικογένειες με μικρότερο αριθμό μελών αρκούνται στην τοποθέτηση μιας ομπρέλας, είτε αυτή είναι πάνινη είτε ψάθινη με ξύλινους πασσάλους.

Η αύξηση αυτού του φαινόμενου αρχίζει να ενοχλεί και να ξεσηκώνει κύμα διαμαρτυρίας από τους υπόλοιπους παραθεριστές, οι οποίοι κάθε φορά αναζητούν να στήσουν την ομπρέλα τους, όπου υπάρχει κενός χώρος στην αμμουδιά.

Μάλιστα δεν λείπουν και οι διενέξεις μεταξύ των δημιουργών «ιδιοκτητών» των κατασκευών και αυτών που πηγαίνουν στην παραλία κουβαλώντας κάθε φορά τις ομπρέλες τους και τα καρεκλάκια. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, ο καυγάς γίνεται μεγαλύτερος όταν κάποιοι «τολμούν» να καθίσουν στις έτοιμες μόνιμες ψάθινες ομπρέλες της παραλίας, νομίζοντας ότι τις έχει κατασκευάσει ο Δήμος. Τους σηκώνουν άρον-άρον, οι «ιδιοκτήτες» των κατασκευών και μάλιστα με περισσό θράσος που χρησιμοποίησαν το δικό τους μέρος!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές και είναι παράνομο να ιδιοποιείται κάποιος την παραλία με αυτόν τον τρόπο.

Φυσικά κανείς δεν έχει πάρει άδεια από τον δήμο Αγιάς ούτε και πληρώνει το αντίτιμο για τη χρήση του χώρου που καταλαμβάνει μόνιμα στην παραλία.

Η Δημοτική αρχή, έχει δεχθεί παράπονα λουόμενων για τις αυθαίρετες κατασκευές και ομπρέλες ιδιωτών στην ακτή και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγιάς κ. Βασίλη Λέτσιο «ο δήμος Αγιάς έχει πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην Κτηματική Υπηρεσία που έχει την εποπτεία των παραλιών όσο και στον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου. Βάση των προβλεπόμενων, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στο ξήλωμα των αυθαίρετων κατασκευών, μόνο μετά από εντολή της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία αν και γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί, δεν φαίνεται να την απασχολεί».

Αντίθετα όμως, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δεν δείχνει την ίδια ανοχή απέναντι στον Δήμο Αγιάς, καθώς του έχει επιβάλει πρόστιμο για τη δημιουργία προσωρινών γηπέδων βόλεϋ σε σημεία της παραλίας, τα οποία στήθηκαν για την ψυχαγωγία των παραθεριστών και περιλάμβαναν ένα φιλέ στηριγμένο σε δύο πασσάλους.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass