Ιερουργούντος του πρωτοσύγκελου π. Αχιλλίου - Τιμήθηκαν οι επίτροποι του ναού

Ο Αμπελώνας τίμησε την Παναγία

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2018 22:03

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον επιβλητικό μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα τον Δεκαπενταύγουστο, παραμονή και ανήμερα της γιορτής.


Αναλυτικότερα, την περασμένη Τρίτη, παραμονή της γιορτής στις 7.30 το απόγευμα εψάλη μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός ιερουργούντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα.
Στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού εψάλησαν και τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου, μπροστά στον στολισμένο επιτάφιό της, τον οποίο κόσμησαν με πολλή αγάπη ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνα και προϊστάμενος του ιερού ναού, π. Νεκτάριος και οι δραστήριες κυρίες της ενορίας. Κατά τη διάρκεια της ιερής λιτάνευσης ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος μίλησε για την εις Ουρανούς μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου και για τον τρόπο που οι πιστοί χριστιανοί μπορούν να βιώσουν τον δικό τους θάνατο ως κοίμηση και ως άνοδό τους προς τον Ουρανό.
Ακολούθησε περιφορά της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και στη συνέχεια έγινε αρτοκλασία.
Στις κατανυκτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις της παραμονής της γιορτής παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αθανάσιος Χρυσοβέργης, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή, το διοικητικό στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σωτήρης Τζιούφας, και πλήθος κόσμου.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Χθες, ανήμερα της γιορτής ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνα, Νεκτάριος Φωκίδης βράβευσε τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής για τη μεγάλη συμβολή τους στο έργο της εκκλησίας γενικότερα και ειδικότερα στον μητροπολιτικό ναό Αμπελώνα. Ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους επιτρόπους, τους οποίους θεωρεί οικογένειά του και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το έργο της τοπικής εκκλησίας. Αναλυτικότερα βραβεύτηκαν οι επίτροποι: Παναγιώτης Μάντζαρης, Χαράλαμπος Μπίτης, Αναστάσιος Ντέλλας, Χρήστος Χριστοφόρου και Δημήτριος Μηλιώνης.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Και στον Τύρναβο γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, όπως κάθε χρόνο τηρώντας τα έθιμα της πόλης στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Τούμπας, ενώ πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε ανήμερα της μεγάλης γιορτής στον μητροπολιτικό ναό Τυρνάβου της Παναγίας Φανερωμένης ιερουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού.
Του Κώστα Τσόλα
Φωτ. Θαν. Κατσάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass