Το μπάνιο του μωρού κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΘΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ 15ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ – ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 22:00

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε η απόφαση μιας μητέρας να ζητήσει από τον 15χρονο γιο της να κάνει μπάνιο στο μωρό της οικογένειας, ένα αβάπτιστο κοριτσάκι μόλις 17 μηνών.

Το καυτό νερό προκάλεσε εγκαύματα α’ και β’ βαθμού στο σώμα του μωρού που εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου κατέληξε, μετά από καρδιακή ανακοπή. Το δράμα της οικογένειας από τα Τρίκαλα δεν τελείωσε εκεί καθώς με εισαγγελική παρέμβαση απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων αλλά και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σε βάρος του 15χρονου.

Όλοι τους συνελήφθησαν τα ξημερώματα για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι χθες το απόγευμα αφού πρώτα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η τελευταία πράξη του δράματος, η νεκρώσιμος ακολουθία, θα τελεσθεί αφού προηγηθεί σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διευκρινισθούν τα αίτια θανάτου του μωρού.

ΜΠΑΝΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στις 5.30 προχθές το απόγευμα και στο σπίτι της οικογένειας στα Τρίκαλα, η 34χρονη μητέρα ζήτησε από τον 15χρονο γιο της να κάνει μπάνιο στη μικρή του αδελφή.

Λίγα λεπτά αργότερα η 34χρονη άκουσε φωνές από τον χώρο του μπάνιου και πηγαίνοντας εκεί, όπως σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στην ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε υποστεί εγκαύματα γιατί ο 15χρονος φαίνεται πως το έκανε μπάνιο με καυτό νερό.

Η 34χρονη μετέφερε το κοριτσάκι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, γιατροί του ΓΝ Τρικάλων έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το μωρό στο ΓΝΛ αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών στα Επείγοντα, το άτυχο κοριτσάκι – αργά το βράδυ - απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων στο 70% του σώματός του.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Για την εξέλιξη ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς του Τμήματος Λάρισας – μετά από εισαγγελική παρέμβαση – να συλλαμβάνουν τη μητέρα που συνόδευε το παιδί κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Μετά τη 1 τα ξημερώματα συνελήφθησαν επίσης, ο 37χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος που επίσης βρέθηκαν στη Λάρισα ακολουθώντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι τρεις συλληφθέντες νωρίς χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας όπου αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίσθηκε τακτική δικάσιμος ενώ η οικογένεια θα πρέπει να μεριμνήσει πλέον για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Η σορός του άτυχου κοριτσιού μεταφέρθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης καθώς - από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που διερευνά την υπόθεση - παραγγέλθηκε νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μπάνιο του μωρού εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass