Κάθε ταράτσα έχει άλλη θέα!

ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Η ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 22:08

Οι πράσινες στέγες δεν προχώρησαν ποτέ τόσο όσο είχαμε πιστέψει. Στη Λάρισα έγιναν κάποια δειλά βήματα κυρίως σε δημόσια-δημοτικά κτίρια, αλλά δυστυχώς το παράδειγμά τους δεν ακολουθήθηκε.

Ενώ αρχικά είχε φανεί ότι η λογική να έχει κάποιος ένα κήπο στην ταράτσα του είναι μια επένδυση που βοηθά ακόμη και στη βελτίωση του κλίματος και πολλοί είχαν ενθουσιαστεί με την ιδέα, εν τούτοις δεν προχώρησε. Έτσι οι ταράτσες συνέχισαν να διατηρούν την αντιαισθητική τους όψη, αν και τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν αρκετοί Λαρισαίοι επιχειρηματίες που ακολουθώντας το μοντέλο των Αθηνών, έφτιαξαν καφέ και εστιατόρια στις ταράτσες. Στην Κεντρική πλατεία και στο Φρούριο υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις όπου ο κόσμος απολαμβάνει το ποτό και τον καφέ του ατενίζοντας τη Λάρισα από ψηλά. Η θέα όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι και η καλύτερη. Το «δάσος» από τις κεραίες τηλεοράσεως συνεχίζει να υπάρχει και ένα συνονθύλευμα άχρηστων και αντιαισθητικών αντικειμένων ή αυθαίρετων κτισμάτων, είναι η εικόνα στις περισσότερες ταράτσες. Κάτι που επίσης προκαλεί με την ασχήμια του είναι οι ογκώδεις σιδερένιες κατασκευές που χρησίμευαν για τις διαφημιστικές πινακίδες που ξηλώθηκαν και έμεινε το κουφάρι τους. Σηκώνοντας κανείς λοιπόν τα μάτια του ψηλά πέρα από το απέραντο του ουρανού, ατενίζει παλιές ξεθωριασμένες επιγραφές, σιδεριές και κεραίες… πολλές κεραίες! Ίσως θα έπρεπε να ξαναδούμε το θέμα πράσινες στέγες ιδιαίτερα τώρα που το θέμα της κλιματικής αλλαγής φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει έντονα τις επόμενες δεκαετίες.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ-

ΦΩΤ.: Β. ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass