«Απέτυχε οριστικά το σύστημα που προσπαθεί να στηρίξει ο κ. Γκούμας»

ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 15:48

Ο κ. Γκούμας καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια να στηρίξει, μέσω του Αχελώου, ένα παραγωγικό σύστημα που δοκιμάστηκε και απέτυχε ολοκληρωτικά. Και το κάνει με συνολικά απαξιωτικό τρόπο για τις επιχειρούμενες αλλαγές. Να είναι σίγουρος ότι οι εξελίξεις συνεχώς θα τον απογοητεύουν.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, απαντώντας σε σχετικό άρθρο του Κ. Γκούμα που δημοσιεύθηκε στην «Ε».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Εγκληματική ανευθυνότητα και πολιτική αναλγησία καταλογίζει ο κ. Κώστας Γκούμας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Ελευθερία».

Φυσικά στην αρχή, όπως πάντα, βάζει σαν μικρό ορεκτικό και κάποια δόση για ευθύνες κάποιων «άλλων». Όταν η πολιτική μυωπία και ο έκδηλος φανατισμός του φτάνουν σε ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση, καταθέτει άθελά του έναν καλυμμένο πανικό.

Η όποια επιστημονική προσέγγιση - σωστή ή λάθος, δεν έχει σημασία - αναπόφευκτα πνίγεται σε μια μεθοδολογία που δεν έχει σχέση με τη διαχρονική πραγματικότητα και τις εξελίξεις. Εξελίξεις που δεν κάνουν το χατίρι στον κ. Γκούμα και τους ομοίους του να δικαιώσουν όχι απλώς ένα καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης αλλά και ένα σύστημα αξιών, που υποβάθμισαν τη χώρα και τον λαό της.

Παραβλέποντας τις μακρόσυρτες και δαιδαλώδεις διαδρομές του για τον Αχελώο και τα συναφή έργα που συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν μετά από 40 χρόνια παλινωδίες και κοροϊδίες των Θεσσαλών, είναι φανερό ότι βρίσκεται σε δυσκολία να κατανοήσει ότι κάτι σημαντικό αλλάζει στη χώρα. Αλλαγή που στοχεύει όχι μόνον να δρομολογήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, αλλά και να αποκαταστήσει ένα σύστημα αξιών που επέτρεψε σε διάφορους να συμμετέχουν ή να ανέχονται τη γενικευμένη φθορά του.

Όσο και αν επιχειρεί ο κ. Γκούμας να στοιχειοθετήσει, με πεπαλαιωμένα υλικά και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, πολιτική ανεπάρκεια στην Κυβερνητική προσπάθεια που είχε σαν αφετηρία μια γενικευμένη χρεωκοπία, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί από την πραγματικότητα να κατανοήσει ότι στο σύντομο διάστημα της τριετίας άρχισαν να ξεκαθαρίζουν οι αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή και στα μνημόνια.

Έχοντας δε απέναντι όλο το κατεστημένο, που σέρνει παρέα όλες τις δομές της μακροχρόνιας παραγωγικής αποδιάρθρωσης της χώρας, επιχειρείται για πρώτη φορά σε συντομότατο χρονικό διάστημα να σταθεί η χώρα με αξιοπρέπεια στα πόδια της.

Είναι δικαίωμά του να αντλεί επιχειρηματολογία και «υλικά» από το παρελθόν. Η αδυναμία του βρίσκεται στο γεγονός ότι ταυτίζεται με ένα παλιό και ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης, που έδωσε συγκεκριμένα συνολικά αποτελέσματα και «πνέει τα λοίσθια» μαζί με όλο το εποικοδόμημα που το στήριξε.

Φυσικά υπάρχουν συμφέροντα και νοοτροπίες που στέκονται και θα στέκονται αρνητικά απέναντι στο «καινούργιο», που σπρώχνει η ζωή για τη συνολική αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Αυτό ισχύει και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, που αντιμετωπίστηκε απαξιωτικά έως περιφρονητικά από ένα μοντέλο ανάπτυξης που εξελισσόταν ανταγωνιστικά και εχθρικά με οτιδήποτε είχε σχέση με το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Όλοι ζήσαμε τη μακροχρόνια απέχθεια πολιτικών και επιστημόνων σε οτιδήποτε αφορούσε στην οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα φκιασίδια και οι εκ των ενόντων περιβαλλοντικές συμπάθειες που προβάλλονται, δεν μπορούν να διαγράψουν μια μακρά πορεία πλέριας αδιαφορίας και υποβάθμισης και του περιβάλλοντος της Θεσσαλίας.

Οι «πονηριές» τις οποίες υπαινίσσεται στις ενέργειες του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, αποτελούν παρακαταθήκη και δράσεις άλλων πολιτικών τακτικών, που άφησαν τη χώρα αθωράκιστη μπροστά στα φυσικά φαινόμενα, αδιαφορώντας παντελώς για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και των τόπων. Τις δικές τους εγκληματικές πολιτικές πληρώνει η χώρα.

Αναμφίβολα ο κ. Γκούμας καταβάλει σοβαρή προσπάθεια να στηρίξει, μέσω και του Αχελώου, ένα παραγωγικό σύστημα που δοκιμάστηκε και ολοκληρωτικά απέτυχε. Και το κάνει με συνολικά απαξιωτικό τρόπο για τις επιχειρούμενες αλλαγές. Να είναι σίγουρος ότι οι εξελίξεις συνεχώς θα τον απογοητεύουν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass