Η 13η «Γιορτή Πίτας»... στην Τσαριτσάνη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 16:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
του Γιάννη Μουκίδη
Τη 13η «Γιορτή Πίτας» διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης, σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία της ιστορικής κωμόπολης. Η όμορφη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.


Το πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, με «φόντο» τις δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες που θα ετοιμάσουν με φροντίδα και μεράκι οι γυναίκες της Τσαριτσάνης, θα περιλαμβάνει εμφάνιση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και του «οικοδεσπότη» Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική βραδιά και γλέντι για όλους, με ορχήστρα ντόπιων μουσικών, που αποτελείται από τους: Γιώργο Αραμπατζή (κλαρίνο), Κώστα Αντωνίου (αρμόνιο), Αντώνη Βλαχογιώργο (βιολί), Αντώνη Νάτσιο (κιθάρα), Παντελή Γεγγενίδη (κρουστά), Δημήτρη Καραγιάννη (τραγούδι), Χρύσα Μπέη (τραγούδι).
Η παραδοσιακή «Γιορτή Πίτας» στην Τσαριτσάνη, που ήδη έχει γίνει θεσμός (...πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο) για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών και της ιστορικής κωμόπολης, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες και φίλους της παράδοσης από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, του νομού Λάρισας και όμορων νομών, καθώς και απόδημους Τσαριτσανιώτες, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ίσως είναι και μια ακόμη ευκαιρία για βραδινή έξοδο στο περίεργο φετινό καλοκαίρι, αφού η Τσαριτσανιώτικη πλατεία ξεχωρίζει για τη δροσιά της τα καλοκαιρινά βράδια...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass