Μικρή προσφορά, αυξημένη ζήτηση

ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 22:04

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πολλές ελληνικές οικογένειες, αφού η αντίστροφή μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε λίγες ημέρες-λίγο αργότερα σε σχέση με πέρυσι-οι υποψήφιοι θα ξεκαθαρίσουν αν έχουν περάσει στη σχολή της επιλογής τους. Τότε ξεκινά ο «γολγοθάς» της εξεύρεσης σπιτιού. Όσοι έχουν γράψει πολλά παραπάνω μόρια από αυτά που ζητούσε πέρυσι η σχολή τους, γνωρίζουν που περνούν και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες. Οι υπόλοιποι περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων.

Για τη Λάρισα τα πράγματα και φέτος θα είναι δύσκολα αφού η προσφορά είναι πολύ μικρότερη της ζήτησης. Οι γκαρσονιέρες, τα στούντιο και τα δυάρια στο κέντρο της πόλης είναι περιζήτητα αλλά δυστυχώς δεν είναι πάρα πολλά. Ο μεσίτης κ. Φάνης Ζαδές μιλώντας στην «Ε» εξηγεί ότι στη Λάρισα τα σπίτια δεν είναι πάρα πολλά λόγω του ότι η ανοικοδόμηση τα τελευταία χρόνια είχε φρενάρει λόγω κρίσης αν και τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει ξανά να υπάρχει δραστηριότητα, ενώ ένας επιπλέον λόγος είναι ότι πολλοί δεν προχώρησαν σε αγορά σπιτιού και στράφηκαν στο ενοίκιο.

Όσον αφορά τώρα στη φοιτητική στέγη εξηγεί ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το κέντρο, καθώς οι περισσότεροι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν συγκοινωνία για τις εξόδους και τις δραστηριότητές τους και η παλαιότητα του σπιτιού όπως και η θέρμανση είναι τα κριτήρια που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιλογών τους. «Ζητάνε σπίτια μέχρι 20ετίας το πολύ ή ανακαινισμένα. Η θέρμανση είναι το πρώτο που κοιτάνε. Για τα μικρά σπίτια (στούντιο-γκαρσονιέρες) οι τιμές κυμαίνονται από 160 έως 200 ευρώ και για τα δυάρια από 220 έως 280 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαδές, ενώ για όσους δεν καταφέρουν να βρουν σπίτι υπάρχουν πολύ καλές επιλογές σε περιοχές κοντά στο Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ όπως Άγιος Θωμάς, Φιλιππούπολη, Λιβαδάκι. Τα μεγάλα σπίτια λίγοι τα προτιμούν λόγω εξόδων εκτός αν υπάρχει συγκάτοικος.

Τώρα όσον αφορά στους υποψήφιους ενοικιαστές ο κ. Ζαδές τονίζει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που δεν επιλέγουν κάποιο μεσιτικό γραφείο και οργώνουν την πόλη με τα πόδια ψάχνοντας ενοικιαστήρια έξω από οικοδομές ή ρωτούν μέσω κοινών γνωστών, ακόμη και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ζαδές επισημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Το πρώτο τους μέλημα θα πρέπει να είναι σε περίπτωση που το σπίτι δεν διαθέτει ατομικό λεβητάκι και έχει κοινόχρηστη θέρμανση να ζητήσουν μια ανάλυση των προηγούμενων μηνών για να δούν τι καταναλώνει το σπίτι. Επίσης να είναι σίγουροι ότι η θέρμανση είναι σε λειτουργία καθώς σε πολλές οικοδομές πολλοί έχουν αυτονομηθεί. Επίσης αν υπάρχει ο προηγούμενος ενοικιαστής μέσα να συζητήσουν μαζί του για προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διαμονή. Προσοχή σε υγρασίες, φουσκώματα, υδραυλικά και γενικά στη συντήρηση που γίνεται στο ακίνητο. Τέλος να κοιτάξουν αν είναι σε περιοχή εκτός κέντρου να εξυπηρετούνται από τις συγκοινωνίες».

Σε κάθε περίπτωση η ανεύρεση σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και αν πρόκειται για τα λίγα χρόνια των σπουδών. Πλέον οι γονείς προσπαθούν να σηκώσουν το βάρος των σπουδών, προσπαθώντας να βρουν λύσεις όσο το δυνατόν καλύτερες και οικονομικότερες.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass