Κηδεύτηκε απόμαχος εκπαιδευτικός

«Ξάφνιασμα» και συγκίνηση στην Ελασσόνα, με τον αιφνίδιο θάνατο 75χρονου «απόμαχου» εκπαιδευτικού.

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 22:16

Πρόκειται για τον Θανάση Γ. Βλαχάβα, 75 ετών, συνταξιούχο εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που «έφυγε» από τη ζωή απρόσμενα και αθόρυβα, ξημέρωμα του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος δάσκαλος γύρω στις 4 τα ξημερώματα, στο σπίτι του, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και αδιαθεσία. Αμέσως, με τους δικούς του, κατευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, αλλά… δυστυχώς εκεί «έσβησε»! Προφανώς, από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Το τραγικό νέο ξάφνιασε την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική οικογένεια, αφού λίγες ώρες πριν τον έβλεπαν να κυκλοφορεί στους δρόμους και στο κέντρο της πόλης.

Ο Θανάσης Βλαχάβας, με καταγωγή από τη Συκαμινέα Ελασσόνας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, και βέβαια στην εκπαιδευτική «οικογένεια». Φίλος της καλής παρέας, με χιούμορ, στοργικός οικογενειάρχης, φίλος του ψαρέματος (…από τα αγαπημένα του χόμπι). Παλαιότερα θήτευσε και ως διοικητικός παράγοντας στον Π.Ο. Ελασσόνας. Για πολλά χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, «από τα χέρια του» πέρασαν εκατοντάδες μαθητές. Ανάμεσα στα Δημοτικά Σχολεία που υπηρέτησε ήταν τα Σχολεία Λουτρού, Ασπροχώματος Ελασσόνας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Γιάννα Μάγειρα – Βλαχάβα (συνταξιούχο επαγγελματία υγείας) και τα παιδιά του Γιώργο και Πόπη, με τις οικογένειές τους.

Το τελευταίο «αντίο» στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Θανάση Βλαχάβα είπαν στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας δεκάδες άτομα (…παρά την αργία της ημέρας), αυτοδιοικητικοί, συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί («απόμαχοι» και εν ενεργεία) και πολλοί συμπατριώτες του από τη Συκαμινέα Ελασσόνας.

Συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι ιερείς π. Αλέξανδρος Ρουμπιές και π. Νικόλαος Πνευματικός.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass