Καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑ Αγιάς

ΤΟ «ΔΩΤΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 20:32

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Προς τη ΔΕΥΑ Αγιάς στρέφουν τα βέλη τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, αυτοί του «Δωτίου Πεδίου», σχετικά με απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Με αφορμή τις έκτακτες ενισχύσεις που χορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών στους πλημμυροπαθείς δήμους (και για τον δικό μας Δήμο τακτικότατες, μιας και δηλώνουμε πλημμυροπαθείς τρεις φορές στο εξάμηνο) άδραξε την ευκαιρία και η ΔΕΥΑ Αγιάς να ζητήσει τα αναλογούντα κατά τα ειωθότα.
Έτσι, με τεχνικό δελτίο που συνέταξε, ανέβασε το ποσό των ζημιών που υπέστη στο ύψος των 2.800.000 ευρώ. Στο παραπάνω αίτημα το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε χορηγώντας στη ΔΕΥΑ Αγιάς το ποσό των 280.000 ευρώ (δείκτης επιτυχίας ή και αξιοπιστίας μόλις 10%).
Με κριτήρια που λίγοι γνωρίζουν – η αντιπολίτευση πάντως όχι – το παραπάνω ποσό κατανεμήθηκε περιέργως ισόποσα και με την προσφιλέστατη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων διαμελίστηκε και διανεμήθηκε στους εργολάβους για την αποκατάσταση των σημαντικότερων, υποτίθεται, ζημιών. Κι αυτό με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ, αιρετών και μη, πλην φυσικά της αντιπολίτευσης.
Δεν γνωρίζουμε, βεβαίως, για το ποσό που υπολείπεται μέχρι τα 2.800.000 ευρώ, αν και πώς θα καλυφθεί από τη ΔΕΥΑ μας. Αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει η ΔΕΥΑ με ζημιές της τάξεως των 2.800.000 – 280.000 = 2.520.000 ευρώ! Κρίνοντας, όμως, από τα έργα που η ΔΕΥΑ ιεράρχησε ως πλέον αναγκαία και έδωσε προτεραιότητα, όπως για παράδειγμα από το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται και αρδευτικός αγωγός (από πότε άραγε η ΔΕΥΑ εκτός από την ύδρευση ασχολείται και με την άρδευση;) μπορούμε να υποθέσουμε και τα υπόλοιπα που υπέστησαν… “ζημία” τι θα είναι. Δεν γνωρίζουμε, επίσης, αν το ποσό των 280.000 ευρώ, που απέσπασε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ικανοποιεί τη Διοίκησή της, εκτιμούμε όμως ότι θα ικανοποιεί πλήρως το περί δικαίας... κατανομής (!) αίσθημα των “μονίμως συνεργαζόμενων” εργολάβων της, μιας και από τη λίστα δεν λείπει κανείς! Με ή χωρίς κλήρο (άσχετο) έλαβαν έργο προς εκτέλεση αξίας 20.000 ευρώ έκαστος ισόποσα με πρόνοια της φύσης μιας και για λόγους συμμετρίας η ίδια η φύση φρόντισε να κάνεις “ισάξιες ζημίες”. Απευθείας ανάθεση, απευθείας ανάλωση! Απευθείας ανάθεση στον Δήμο Αγιάς, όχι μόνο από τον δήμαρχο, αλλά και από τους συν αυτώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass