35 χιλιάδες Πολωνοί στα παράλια της Λάρισας!

* ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ * ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 22:10

Μια μικρή πολωνική πόλη φαίνεται πως «μετακομίζει» στα παράλια του νομού Λάρισας κάθε καλοκαίρι.

Βελίκα, Κουτσουπιά και κυρίως Κόκκινο Νερό δέχονται συνολικά περίπου 35 χιλιάδες τουρίστες από την Πολωνία μέσα σε διάστημα 5μισι περίπου μηνών που διαρκεί η περίοδος καλοκαιρίας στην περιοχή. Πέρυσι από τις 26 του Απρίλη μέχρι και 8 Οκτωβρίου, ο αριθμός έφτασε στους 34.800 και φέτος αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Αυτά μεταξύ άλλων σημειώνει στην «Ε» ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Μπεϊνάς που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τουριστικά πρακτορεία της Πολωνίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου επισημαίνει πως ο αριθμός αυτός παραμένει υψηλός, παρά τα όποια προβλήματα, λόγω των υψηλών παροχών από πλευράς επαγγελματιών.Polonoi 1

Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον κ. Μπεϊνά το 95% των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τα παράλια του νομού Λάρισας είναι Πολωνοί. Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Οικογένειες, ομάδες φοιτητών, μαθητών, ζευγάρια αλλά και συνταξιούχοι επιλέγουν Βελίκα, Κουτσουπιά και κυρίως Κόκκινο Νερό. Γιατί όμως; τον ρωτάμε.

Οι λόγοι αρκετοί, λέει χαρακτηριστικά και ο κύριος είναι το γεγονός πως αποτελεί έναν φτηνό προορισμό και οι Πολωνοί είναι ένας λαός που θέλει να πάει διακοπές. Όταν λοιπόν μια φτηνή επιλογή συνδυάζει θάλασσα και ειδικά Αιγαίο και πολύ πράσινο τότε γίνεται αγαπημένος προορισμός.

«Δεν είναι τυχαίο που έρχονται και ξανάρχονται καθώς δείχνουν πως αγάπησαν το μέρος».Polonoi 3

Παίρνουν λοιπόν το τσάρτερ από την Πολωνία και φτάνουν στη Θεσσαλονίκη κάθε Τετάρτη και Σάββατο για διάστημα πεντέμισι περίπου μηνών κάθε χρόνο. Από εκεί οδικώς μέχρι τα παράλια του νομού. Κάθε εβδομάδα και αλλαγή. Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων αλλάζουν τα σεντόνια και οι τουρίστες αλλάζουν σαν… τα πουκάμισα.

Κάθε άτομο, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα κ. Μπεϊνά (ιδιοκτήτης του kokkino nero travel και παράλληλα επιχειρηματίας), πληρώνει περίπου 400 ευρώ για μια εβδομάδα αν έρθει με το αεροπλάνο για μετακίνηση και διαμονή ενώ υπάρχει ακόμα πιο φτηνή λύση καθώς μπορεί να έρθει με το λεωφορείο από τη χώρα του πληρώνοντας τα μισά σχεδόν χρήματα. Από εκεί και πέρα οι επιλογές για το φαγητό είναι πολλές και οι τιμές ποικίλλουν. Κάποιοι επιλέγουν την επιλογή του All Inclusive και δεν είναι λίγοι.Beinas

Ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί που επιλέγουν να τρώνε στα καταστήματα των περιοχών που μένουν «Οι περισσότερες ταβέρνες, στο Κόκκινο Νερό ειδικά γράφουν τα μενού στα πολωνικά πλέον καθώς απευθύνονται σε αυτούς σε μεγάλο ποσοστό» λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου στέκεται στην ποιότητα των παροχών από τους επαγγελματίες της περιοχής, η οποία «σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος της περιοχής, μας φέρνει σε υψηλή θέση στη λίστα των επιλογών από τους Πολωνούς που ψάχνουν μια προσιτή γι' αυτούς πολυτέλεια».

Εξηγεί πως η συνεργασία με τους Πολωνούς άρχισε πριν από περίπου 22 χρόνια και κάθε χρόνο πηγαίνει σταθερά καλύτερα «έχουμε και Σέρβους και τουρίστες άλλων εθνικοτήτων. Είχαμε και Ολλανδούς και Ρουμάνους αλλά οι Πολωνοί παίρνουν τη μερίδα του λέοντος».

Θίγει και τα προβλήματα καθώς λέει πως η περιοχή θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα αν λυνόταν για παράδειγμα το ζήτημα του κόμβου στον Πυργετό καθώς υπάρχουν πολλές απώλειες ιδίως από τους Έλληνες τουρίστες «η μάχη που δίνουμε είναι άνιση» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί οι επαγγελματίες της περιοχής έναν κοινό τουριστικό στόχο για να έχουμε αποτέλεσμα».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass