Μεγαλώνει ο κατάλογος των δηλητηριασμένων σκύλων

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 22:02

Τέλος δεν φαίνεται να έχει ο ήδη μακρύς κατάλογος των δηλητηριασμένων αδέσποτων σκύλων στην Αγιά, αφού και χθες Πέμπτη εντοπίστηκαν νεκρά ζώα μέσα στην κωμόπολη.

Οι κάτοικοι με απορία παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, ενώ το τοπικό Ζωοφιλικό Σωματείο «ΖΩΗ» εξέδωσε, από τη μια, ανακοίνωση, με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητάει από τους Αγιώτες να βοηθήσουν στην αποκάλυψη τού ή των ενόχων και από την άλλη ανοιχτή δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Αγιάς, αφού -όπως επισημαίνει- μήνες τώρα προσπαθούν να γίνουν δεκτοί από τη δημοτική αρχή ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα των αδέσποτων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Έγκλημα τεραστίων διαστάσεων λαμβάνει χώρα στον Δήμο Αγιάς. Μέσα στον μήνα Αύγουστο έχουν βρει τραγικό θάνατο από δηλητηρίαση πάνω από 40 σκυλιά, τα οποία ήταν άκρως κοινωνικά, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και πλήρως εμβολιασμένα.

Τα ζώα αυτά τα φρόντιζαν εθελοντές του σωματείου μας με προσωπικό κόπο, κόστος και πολλή αγάπη. Λαμβάνουμε καθημερινά τηλεφωνήματα από ανήσυχους φιλόζωους συμπολίτες, οι οποίοι τάιζαν αδέσποτα ζώα στη γειτονιά τους, που μας αναφέρουν πως τα ζώα που φρόντιζαν έχουν εξαφανιστεί.

Στον Δήμο μας, ανάμεσά μας, κυκλοφορεί ένας ψυχοπαθής ελεύθερος! Αυτός ο ψυχοπαθής παίρνει διεστραμμένη ικανοποίηση σκοτώνοντας ζώα. Ως γνωστό, οι περισσότεροι ψυχοπαθείς και κατά συρροή δολοφόνοι ξεκίνησαν με φόνους σε ανήμπορα ζώα και το αμέσως επόμενο βήμα τους ήταν ο φόνος σε άνθρωπο προς ικανοποίηση των αρρωστημένων τους ορέξεων.

Θα μας πείτε πως υπερβάλουμε. Σας διαβεβαιώνουμε, όμως, πως καμία υπερβολή δεν υπάρχει στα γραφόμενά μας. Για να διαπιστώσετε την ορθότητα των ισχυρισμών μας, μπορείτε να ανατρέξετε σε σχετικές έρευνες ή να μιλήσετε με κάποιον αστυνομικό του Εγκληματολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον Δήμο μας και για να μην θρηνήσουμε ανθρώπους, πέρα από ζώα, οφείλουμε να λάβουμε δραστικά μέτρα, ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Την υπόθεση την έχει αναλάβει η Εισαγγελική Αρχή Λάρισας. Παρακαλούμε, όποιος πολίτης γνωρίζει κάτι σχετικά με την ιστορία αυτή να έρθει σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook. Αν έχετε κάποια στοιχεία, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν, μπορείτε, επίσης να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα στο τηλέφωνο 2410-532179 ή στην Αστυνομία Αγιάς στο τηλέφωνο 24940-22300.

“Το μόνο που χρειάζεται για τον θρίαμβο του κακού είναι κάποιοι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα” σύμφωνα με τον Έντμουντ Μπερκ. Από εμάς και μόνο από εμάς, λοιπόν, εξαρτάται αν θα θριαμβεύσει το κακό που επιτελείται αυτήν τη στιγμή στον Δήμο Αγιάς».

Επιστολή στον Δήμο Αγιάς

Η επιστολή προς τον Δήμο Αγιάς, η οποία, όπως τονίζεται από το σωματείο, συντάχθηκε «μετά την κτηνωδία που έλαβε χώρα στον Δήμο μας, όπου θρηνούμε τον χαμό δεκάδων ζώων» λέει τα εξής:

«Μέχρι και σήμερα (χθες) 23/08/2018 απέβησαν άκαρπες οι πολύμηνες προσπάθειες του σωματείου μας για μία συνάντηση με τους υπεύθυνους του Δήμου Αγιάς προς συζήτηση και ανεύρεση λύσεων στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Το σωματείο μας και οι εθελοντές του δίνουν καθημερινό αγώνα, αψηφώντας τις δυσκολίες στην Ελλάδα της κρίσης, για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αγιάς και έχουν αποδείξει έμπρακτα το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην γελιόμαστε, όμως, το σωματείο μας, πέρα από την εθελοντική προσφορά του, δεν είναι αρμόδιο να εφαρμόσει τον νόμο του κράτους για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Η εφαρμογή των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 ανήκει στις υποχρεώσεις των Δήμων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τήρησή τους. Το σωματείο μας, το επισημαίνουμε ξανά, μόνο εθελοντικά μπορεί να προσφέρει και πάντα με τα μέσα που διαθέτει.

Παρόλα αυτά, έχουμε όλη την καλή διάθεση να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στον Δήμο Αγιάς και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Δεν είμαστε, όμως, διατεθειμένοι να κολλήσουμε τσιρότα σε μία ανοιχτή και μολυσμένη πληγή, ούτε να βοηθήσουμε στη διαιώνιση αυτού του προβλήματος. Προτείνουμε και εφαρμόζουμε μεθόδους, οι οποίες, με την κατάλληλη συνεργασία και σε βάθος χρόνου, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα που ταλανίζει τον Δήμο μας. Η δύναμη βρίσκεται στη συνεργασία κι εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε, αρκεί να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Αγιάς ότι μας θέλουν δίπλα τους».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass