Εισαγγελική παρέμβαση για τη θανάτωση σκύλων

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 22:04

Την άμεση επέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τη θανάτωση δεκάδων σκύλων στην περιοχή της Αγιάς δια της μεθόδου της δηλητηριάσεως, αλλά και την ανεξήγητη εξαφάνιση άλλων τόσων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπαιτίου για την πράξη της κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στην περιοχή. Παράλληλα παρήγγειλε και την άμεση σύλληψη και παραπομπή στη διαδικασία του αυτοφώρου τυχόν δράστη που θα καταληφθεί για θανάτωση σκύλου.

Πρόκειται για πράξη που προκαλεί αγανάκτηση σε μεγάλο μέρος των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την πρόεδρο του τοπικού Ζωοφιλικού Σωματείου «ΖΩΗ», Κική Νικολούλη, στις 9 Αυγούστου βρέθηκαν τα πρώτα δηλητηριασμένα σκυλιά. Μέσα σε δύο εβδομάδες συνολικά καταγράφηκαν είκοσι θανατωμένα, ενώ άλλα τόσα αγνοούνται καθώς επρόκειτο για ζώα που, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ήταν καταγεγραμμένα από το Σωματείο πως ζουν και κυκλοφορούν μη δεσποζόμενα, στειρωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα μέσα στην Αγιά. Η ίδια ισχυρίζεται πως το φάρμακο που χρησιμοποιείται φέρεται να είναι ταχέως δραστικό, ενώ τα περισσότερα σκυλιά εντοπίστηκαν σε κεντρικά σημεία στην Αγιά, όπως στις οδούς Λαρίσης και Αγιοκάμπου, και γύρω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε μια περιοχή όπως η Αγιά, της οποίας οι κάτοικοι ξέρουν να συνυπάρχουν και να αγαπούν τους σκύλους. Άλλωστε, όπως ανέφερε και το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», εκατοντάδες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν σκυλιά και για συντροφιά και για φύλαξη, και ιδιαίτερα στο κυνήγι.

Με αυτό το περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια το θέμα της δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας, φύλαξης και προστασίας αδέσποτων σκύλων, ζήτημα που ίσως απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, στην επόμενη συνεδρίασή του.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass