Πανηγύρισε ο Ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:10

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στον Σταυρό Φαρσάλων η Παναγία Δεμερλιώτισσα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ ακολούθησε θείο κήρυγμα και στη συνέχεια έγινε περιφορά της ιεράς θαυματουργού εικόνας της Παναγίας εντός του χωριού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων. Στις 10 μ.μ. τελέστηκε ιερά παράκληση και από τις 11 μ.μ. έως τη 1.30 π.μ. νυχτερινή θεία λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Αμφιλόχιου Παπανδρέου.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο θείο κήρυγμά του τα εξής: "Σήμερα γιορτάζουμε την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σ' έναν δοξαστικό ύμνο της γιορτής αποτυπώνεται το θαύμα και το μυστήριο της Θεοτόκου. Είναι μεγάλη η δόξα της Μητέρας του Χριστού, αφού έγινε η αφορμή για να ευεργετήσει ο Θεός την ανθρωπότητα. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς αυτό το μυστήριο, κατά το οποίο η Παναγία υπερέβη τα τάγματα των Αγγέλων και έφτασε πιο πάνω από αυτά, στον ουρανό, έχοντας άφθαρτο και θεοποιημένο το σώμα της. Δεν υπέστη φθορά, αφού υπήρξε η μητέρα του Θεού - Λόγου. Με τη μετάσταση της Θεοτόκου άλλαξε η δημιουργική κλίμακα του Θεού. Μετά την Αγία Τριάδα θέση είχαν οι άγγελοι. Τη δεύτερη θέση κατέχει τώρα η Θεοτόκος, που έγινε ανώτερη από τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, έγινε η κυρία των Αγγέλων, η βασίλισσα των ουρανών. Η Παναγία μας είναι η "καιομένη βάτος" που είδε ο Μωυσής στο Σινά, αφού κυοφόρησε τον Θεό. Το μυστήριο της Θεοτόκου μπορεί να κατανοηθεί με τα πνευματικά μάτια της καρδιάς μας, χωρίς εγωισμό και χωρίς το κοσμικό φρόνημα. Ας μην είμαστε απλοί θεατές της δόξας της Παναγίας που έγινε "σκεύος εκλογής" για τη σωτηρία των ανθρώπων, με την "ενανθρώπηση του Χριστού". Τέλος, ο σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά  στους χιλιάδες πιστούς.

Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας Δεμερλιώτισσας παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργος Λαδόπουλος και κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκας και κ. Αποστ. Κυριαζής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κική Παναγιωτοπούλου κ.ά.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass