Φιλοξενεί 34 Ευρωπαίους πολίτες

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΜΑΛΤΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 22:08

Ο Δήμος Αγιάς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Solidarity 4 Heritage», υποδέχεται 34 άτομα, εκπροσώπους των Δήμων Strumyani από τη Βουλγαρία, Naxxar από τη Μάλτα, Novo Mesto από τη Σλοβενία και Caltanissetta από την Ιταλία καθώς και του Συλλόγου Euni Partners από τη Βουλγαρία. Τον Δήμο Strumyani εκπροσωπεί ο δήμαρχος κ. Emil Iliev και τον Δήμο Naxxar η δήμαρχος κ. Anne Marie Muscat Fenech Adami.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε προχθές Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, επισκέψεις και δράσεις με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών αναφορικά με τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη των τοπικών παραδόσεων. Παράλληλα, μέσω της συζήτησης και της συνεργασίας, θα αναδειχθούν και οι κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπονται από την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την ανεκτικότητα.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος μετά την άφιξή τους προχθές στην Αγιά και την επίσκεψή τους στο κειμηλιοφυλάκιο της κωμόπολης και στο Κάστρο της Βελίκας, παρακολούθησαν το βράδυ, στο «Θέατρο Θάλασσας» στη Βελίκα, εκδήλωση που διοργάνωσαν η δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ» και το Τμήμα Μονωδίας της Μουσικής Σχολής του Δήμου, ενώ βρέθηκαν και στην εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού» στο Κάστρο της Βελίκας, χθες Σάββατο βράδυ, όπου εκεί τους υποδέχθηκε η διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια.

Η δράση «Solidarity 4 Heritage» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014 – 2020».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass