Απόφαση - σταθμός για ιδιοκτησίες στην Αλεξανδρινή

Καίρια παρέμβαση Βασ. Κόκκαλη * Ικανοποίηση κατοίκων * Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 22:24

Μαζική συμμετοχή χθες των κατοίκων της Αλεξανδρινής στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου και του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα.

 Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του γι’ αυτό και έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους της περιοχής της Αλεξανδρινής, στα παράλια του νομού Λάρισας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το κυβερνητικό στέλεχος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις θετικές εξελίξεις που αφορούν στη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, που ταλανίζει επί μακρόν την περιοχή.

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκαλης, η ενημέρωση που είχε από την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, με την οποία βρίσκεται σε διαρκή επαφή, αλλά και η εγκύκλιος που διευκρινίζει καίρια ζητήματα της υπόθεσης, «ανοίγουν τον δρόμο που οδηγεί στην πολυπόθητη κτήση τίτλων».

Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είμαι εδώ γιατί συμμερίζομαι απόλυτα - και έμπρακτα - την ανησυχία σας για το ζήτημα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Αλεξανδρινής.

Από τη δική μου πλευρά καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια μέσω συναντήσεων με εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία. Και σε μία εποικοδομητική συνάντηση που είχα το προηγούμενο διάστημα με την πρώην γραμματέα Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας, κ. Πέρκα, είχα λάβει τη διαβεβαίωση πως περί τα τέλη του προηγούμενου έτους θα είχαμε εξέλιξη.

Διότι είχε προκύψει το θέμα της αρμοδιότητας, δηλαδή κατά πόσον η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας, νομιμοποιούταν να προχωρήσει στην εξέταση των αιτήσεων εξαγοράς, δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ διαχειριζόταν την περιοχή της Αλεξανδρινής, στο οποίο εκείνη είχε περιέλθει.

Η εγκύκλιος της κ. Παπανάτσιου, λοιπόν, έρχεται να διευκρινίσει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις εξαγοράς κατεχόμενων δημοσίων κτημάτων, που έχουν κατατεθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα στις κτηματικές υπηρεσίες, εξετάζονται αρμοδίως από αυτές.

Θεωρώ λοιπόν πως με τον τρόπο αυτό ανοίγει και πάλι ο δρόμος που οδηγεί στην πολυπόθητη κτήση τίτλων, αν και δε φθάσαμε ακόμη στο τέλος του.

Προσωπικά σάς διαβεβαιώνω ότι στο μέτρο που δύναμαι, θα είμαι αρωγός και θα βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Στο ίδιο θετικό κλίμα και η παρέμβαση του βουλευτή κ. Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος αλλά και του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα.

Στην ανάλυση – εισήγηση ο πρόεδρος της Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφαση-σταθμό της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου που υλοποιεί τη βούληση της κυβέρνησης που εκδηλώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2016, με την υπογραφή και του υπουργού Οικονομικών κ. Τσκαλώτου και του τότε υφυπουργού κ. Αλεξιάδη, καθώς και του τότε γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νίκου Ματζάκου.

Η απόφαση αυτή της υφυπουργού εφαρμόζει το Νόμο 2386 /1996, άρθρο 28 παρ. 3 και τού Ν. 1591/86, άρθρο 46 για το Β.Κ. 1114, Σκλήθρα – Στρίντζος, ήδη Αλεξανδρινή.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαρά και ευχαρίστηση υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του οικισμού αυτήν την απόφαση, μετά και τη θετική και ουσιαστική εισήγηση του Γ.Ε. Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθ. Δημάκη.

Μετά από τα παραπάνω οι οικισμός της Αλεξανδρινής μετά από 22 χρόνια υπομονής και προσμονής καθώς και άδικης μεταχείρισης μπαίνει στην κανονικότητα. Η διαδικασία των παραχωρητηρίων προχωράει. Είναι αδιανόητο τόσα χρόνια να εμποδίζεται η εφαρμογή «ζωντανών» και λειτουργικών νόμων με προσχηματικές δικαιολογίες και να κρατούνται «όμηροι» οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας και τελικά να εμποδίζεται η ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Η τωρινή λύση προωθείται άμεσα.

Ο δρόμος της ανάπτυξης όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο ΣΧΟΑΠ ανοίγει διάπλατα για την Αλεξανδρινή και τη γύρω περιοχή. Η παραγωγική ανασυγκρότηση με παραγωγή στην περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες και φυσικά μεγάλη σημασία. Σημαντική και η συμβολή της κ. Ντελάκη από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Σ’ αυτό συμβάλλουν και τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως ο δρόμος Στόμιο - Αλεξανδρινή – Παλαιόπυργος που διασφαλίζει την οδική ασφάλεια των κατοίκων επισκεπτών και εμπορευμάτων. Γι’ αυτό ο σύλλογος έχει εκφράσει επανειλημμένα την ικανοποίηση στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

Μετά τις παρεμβάσεις ακολούθησε θετικός διάλογος και παρεμβάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass