«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Λυγαριά

ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 22:08

Νέο πλήγμα στο τέλος του καλοκαιριού, με έντονο μπουρίνι και δυνατή βροχόπτωση δέχτηκε χθες το μεσημέρι η Λυγαριά Τυρνάβου, αλλά και αγροτικά τμήματα του Αργυροπουλίου και βόρεια της πόλης του Τυρνάβου.

Η καταιγίδα ήταν τόσο έντονη που μέσα σε λίγα λεπτά ξεχείλισαν ρέματα και αποκόπηκαν δρόμοι καταστρέφοντας καλλιέργειες που ήδη ήταν στο στάδιο της συγκομιδής.

 Μεγάλη ζημιά υπέστησαν τα αμπέλια της περιοχής, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, καθώς και οι ελιές οι οποίες σύντομα θα περνούσαν στη φάση της συγκομιδής του καρπού. Επίσης ο δυνατός άνεμος και η βροχή έριξαν αμύγδαλα, καλαμπόκια και καρύδια από τα δέντρα προκαλώντας μεγάλη ζημιά και στο φυτικό κεφάλαιο, δηλαδή στα δένδρα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και του Δήμου Τυρνάβου με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τους συνεργάτες του να επισκέπτονται χθες καλλιέργειες που επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση υποσχόμενος στους πληγέντες άμεση παρέμβαση σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ. Μάλιστα ο Δήμος Τυρνάβου έστειλε μηχανήματα για την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων.

Από τους πρώτους στα χωράφια και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος ο οποίος με συναδέλφους αγρότες αύριο θα προβούν στις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής.

 Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης επικοινώνησε άμεσα χθες με τον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στη Λάρισα και τον ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα το πρωί κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν την περιοχή για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass