Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελάτεια τίμησε τον Αγιο Φανούριο

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 22:22

Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος στην Ελάτεια του Δήμου Τεμπών η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Κυριακής 26 Αυγούστου, τελέσθηκε ο αρχιερατικός εσπερινός ιερουργούντων των αρχιμανδριτών π. Ιωακείμ και π. Πορφύριου ιερέα του χωριού ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία των πιστών αλλά και η προσφορά των δώρων τους προς τον Άγιο Φανούριο, αφού πολλές ήταν οι γυναίκες που έφεραν φανουρόπιτες στην Εκκλησία για να τις ευλογήσουν οι ιερείς. Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία του χωριού όπου χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Μ.Ε.Σ Ελάτειας.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο οποίος αρχικά ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ο κ. Ζάρρας στην ομιλία του ευχαρίστησε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, που έκαναν ένα νέο ξεκίνημα ώστε να μείνει ζωντανό το χορευτικό στο χωριό, τη δασκάλα του χορευτικού κ. Βάσω Κουκουθάκη που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το χωριό, όπως επίσης τον Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι δίπλα στον σύλλογο και στηρίζουν τις εκδηλώσεις.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας και Γεώργιος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αστέριος Σαΐτης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και μέλη καθώς και πλήθος πιστών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα