Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:54

Ο Αγιος Μάμας εορτάζει στην Κοιλάδα

Η εορτή του Αγίου Μάμαντος θα εορταστεί και φέτος στην Κοιλάδα της Λάρισας και οι ιερές ακολουθίες θα ψαλούν στο υπό ανέγερση ιερό εξωκκλήσι του χωριού.
Όπως είναι γνωστό την ανοικοδόμηση και αποπεράτωση της κατασκευής του ιερού προσκυνήματος την ανέλαβαν οι μεγαλοδωρητές και ευεργέτες της Κοιλάδος Αχιλλέας και Αικατερίνη Λυγγέρα, οι οποίοι, με πολλή προθυμία και αγάπη για την Κοιλάδα προσέφεραν επίσης και άλλες μεγάλες δωρεές, όπως η δεύτερη ανακατασκευή της ιεράς εικόνας της Παναγίας των Κοιλαδαίων μετά από την τραγική κλοπή της.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο το απόγευμα στις 7:00, θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα στο ύψωμα του Αγίου Μάμαντος Κοιλάδος.
Επίσης θα ευλογηθεί το κουρμπάνι και θα διανεμηθεί σε όλους τους προσκυνητές.
Αύριο, το πρωί της Κυριακής 2/9 από τις 7:30 θα ψαλεί ο όρθρος και στις 8:30 η Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα τελεστεί ο Αγιασμός του μήνα και θα διαβαστούν οι ευχές του Αγίου για τα κτήνη. Το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλεί ο Παρακλητικός κανόνας του Αγίου.

Πανηγυρίζει παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου

Μεθαύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου επί τη Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Νεκτάριου Επισκόπου Πενταπολεως εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκτάριου Νίκαιας. Αύριο Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας. Μεθαύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00-9:30 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τιμάται ο Αγιος Αντώνιος στα Δένδρα

Με θρησκευτική ευλάβεια τα Δένδρα Τυρνάβου και η ευρύτερη περιοχή τιμούν τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου στο γραφικό εξωκκλήσι που βρίσκεται νότια του χωριού.
Χθες Παρασκευή τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Ενώ σήμερα Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δένδρων Τυρνάβου καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
*Τέλος σήμερα βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία των Δένδρων θα γίνει λαϊκό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass