Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βασίλειο» αδέσποτων η Δήμητρα Αγιάς

Διαμαρτυρία κατοίκων προς τον δήμαρχο

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 21:00

Την παρέμβαση του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα στο θέμα των πολλών αδέσποτων σκύλων, που περιφέρονται μέσα στη Δήμητρα, ζητούν με επιστολή τους προς τον ίδιο πολλές οικογένειες του χωριού.

Οι κάτοικοι, που υπογράφουν, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί και προσδοκούν σε άμεσες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα, ειδάλλως, όπως επισημαίνουν, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Αναφέρουν λοιπόν:

«Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε και υπογράφεται από αγανακτισμένους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Δήμητρας για ενημέρωση και, ταυτόχρονα, για διαμαρτυρία μας για το γνωστό σε σας πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Όπως ήδη γνωρίζετε από παλιότερες διαμαρτυρίες μας, αλλά και δημοσιεύσεις στην εφημερίδα, τα αδέσποτα στη Δήμητρα αυξάνονται και πληθύνονται με αποτέλεσμα να επικρατεί μια άναρχη κατάσταση, η οποία, όμως, είναι απειλητική για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τα ίδια τα ζώα φυσικά.

Τα ζώα, μόνο σκυλιά, κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους με αποτέλεσμα να παρατηρούμε τα εξής φαινόμενα:

1) Περιφέρονται στους δρόμους σχηματίζοντας αγέλες ή μόνα τους, προκαλώντας φόβο στους διερχόμενους κατοίκους.

2) Διατρέφονται και παραμένουν αφρόντιστα (αν και καθήκον

του Δήμου είναι να τα φροντίζει), με αποτέλεσμα να επιτίθενται

σε μικρούς και μεγάλους.

3) Προκαλούν ατυχήματα, τραυματίζονται τα ίδια ή σκοτώνονται

ή ψοφούν, με αποτέλεσμα να υποφέρουν και να γίνονται εστίες

μολύνσεως.

4) Εκτός, όμως, από τη δική τους υγεία, τα ζώα αυτά είναι πολλές φορές δεξαμενή και διαφόρων μεταδοτικών ασθενειών για τα υπόλοιπα ζώα, αλλά και τους ανθρώπους (λεισμανίαση).

Όπως γνωρίζετε, και σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014, ο Δήμος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων.

Για τους λόγους που προαναφέραμε, ζητούμε:

1) Την άμεση συγκέντρωση των αδέσποτων και τη

μεταφορά τους σε περιφραγμένο χώρο, όπου θα είναι εύκολη και δυνατή η σωστή διατροφή τους.

2) Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να προβείτε στη δημιουργία σημείων παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά σε σημεία μακριά από σπίτια, έτσι ώστε σιγά-σιγά να περιφέρονται σ’ αυτές τις περιοχές και να μη γίνονται επικίνδυνα.

3) Να εμβολιαστούν και στη συνέχεια να γίνουν όσα λέει ο νόμος, δηλαδή να στειρώνονται και να επιστρέφουν στο περιβάλλον τους.

Οι υπογράφοντες αυτήν την επιστολή ζητάμε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα πριν προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, όπως έχουμε το δικαίωμα».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα