Κρούσμα αυταρχισμού καταγγέλλει το ΚΚΕ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 22:04

«Νέο κρούσμα αυταρχισμού, ενταγμένο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού» καταγγέλλει το ΚΚΕ μετά τη σύλληψη τεσσάρων στελεχών του στη Λάρισα προχθές βράδυ, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς επειδή ανέγραφαν συνθήματα υπέρ του κόμματος.

Οι συλληφθέντες – για πρώτη φορά μετά από χρόνια στη Λάρισα - οδηγήθηκαν χθες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα ορίσθηκε η δίκη τους για τις 5 Ιουνίου του 2019.

Τα τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, λίγο πριν τις 11 προχθές βράδυ βρέθηκαν στο ύψος του κυκλικού κόμβου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης όπου – στο πλαίσιο προφεστιβαλικών εκδηλώσεων – ανέγραψαν σε τοιχίο συνθήματα όπως το «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ».

Μετά από καταγγελία, επενέβησαν αστυνομικοί και αρχικά προσήγαγαν τα 4 στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας, ενώ στη συνέχεια τους απαγγέλθηκε κατηγορία και συνελήφθησαν. Η σύλληψη των τεσσάρων είχε ως αποτέλεσμα μέλη και στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Λαμπρούλη, να συγκεντρωθούν έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ενώ νωρίς χθες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Οι συλληφθέντες, με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, φορώντας χειροπέδες και με έντονη την αστυνομική παρουσία, παραπέμφθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών για να αφεθούν ελεύθεροι τελικά αφού νωρίτερα ορίσθηκε η δίκη τους για τις 5 Ιουνίου 2019.  

ΤΟ ΚΚΕ

Με αφορμή τη σύλληψη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού, ενταγμένο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, αυτή τη φορά σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, στη Λάρισα, τα οποία χτες βράδυ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το Φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, συνελήφθησαν από πολυμελείς δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, κρατήθηκαν όλη νύχτα, το πρωί προσήχθησαν στην Εισαγγελία με χειροπέδες στα χέρια, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της Ασφάλειας και παραπέμφθηκαν σε δίκη, με την απίστευτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας!

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι υπόλογη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις, για το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος του ΚΚΕ. Απάντηση σε κάθε περίπτωση θα δώσουν τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την καθημερινή δράση τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων του φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την προσαγωγή, σύλληψη και ολονύχτια κράτηση 4 στελεχών του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και αναγραφή συνθημάτων ενόψει του Φεστιβάλ “100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ”.

Πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης. Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει στη συνείδησή του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια».

ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη σύλληψη στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια δράσης αφισοκόλλησης, ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από θέση αρχής, τάσσεται ενάντια σε πρακτικές ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, που θυμίζουν άλλες, θλιβερές εποχές. Η διάδοση των πολιτικών ιδεών πρέπει να είναι ελεύθερη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Η πολιτική και ιδεολογική πάλη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με προσαγωγές, συλλήψεις και διώξεις. Η πολιτική δράση δεν είναι δυνατό να μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα, με την αξιοποίηση αντεργατικών διατάξεων του ποινικού κώδικα» καταλήγει ο κ. Παπαγεωργίου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass