Μειωμένο εισιτήριο για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:32

Η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της αναγνώρισης των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών στις οποίες βρίσκονται οι πολίτες αλλά και επιβραβεύοντας συγχρόνως την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την εταιρεία και ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, συνεχίζει την κοινωνική της πολιτική.

Συγκεκριμένα:

*Όλοι οι μαθητές δημοτικών σχολείων δημοσίων και ιδιωτικών μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% κάθε μέρα (καθώς και Σάββατο, Κυριακή και αργίες) για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε δραστηριότητα με μόνη υποχρέωση την επίδειξη του μαθητικού πάσου που θα φέρει σφραγίδα θεώρησης μόνο από τον διευθυντή του σχολείου. Το χρώμα του μαθητικού πάσο θα είναι μωβ και οι μαθητές θα το προμηθεύονται από τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

*Επίσης όλοι οι μαθητές Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών μπορούν να μετακινούνται με μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35 ευρώ. Η κάρτα εκδίδεται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (Κύπρου 84,5ος όροφος). Για την έκδοσή της δεν απαιτείται φωτογραφία, αλλά την πρώτη φορά η αυτοπρόσωπη παρουσία του μαθητή/μαθήτριας μαζί με τον γονέα του/της και με το μαθητικό του/της πάσο.

*Για τους σπουδαστές των ΙΕΚ παρέχεται το δικαίωμα να μετακινούνται με τη χρήση της φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35 ευρώ, αντί 50 ευρώ ή 65 ευρώ για την Α' και Β' Ζώνη αντίστοιχα. Για τις μεμονωμένες μετακινήσεις τους θα καταβάλλουν εισιτήριο με έκπτωση 25% και συγκεκριμένα για την Α' Ζώνη χρώμα κίτρινο με κόστος 0,90 ευρώ αντί 1,20 ευρώ και για τη Β' Ζώνη χρώμα καφέ με κόστος 1,30 ευρώ αντί 1,70 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τις μετακινήσεις τους με μειωμένο εισιτήριο είναι να έχουν μαζί τους το σπουδαστικό πάσο το οποίο θα φέρει θεώρηση από τον διευθυντή του ΙΕΚ και από το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε.

Οι σπουδαστές τα πάσο θα τα προμηθεύονται από τα ΙΕΚ που θα φοιτούν.

Οι σπουδαστές ΙΕΚ για την έκδοση της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών απαιτείται πέραν της αυτοπρόσωπης παρουσίας, να φέρουν μαζί τους το σπουδαστικό πάσο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

*Για τους πρωτοετείς φοιτητές που φοιτούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λάρισας παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% όπως ισχύει ήδη για το σύνολο των φοιτητών που φοιτούν στην πόλη μας με μόνη υποχρέωση να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση ηλεκτρονικής εγγραφής. Υπενθυμίζεται σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές ότι έως τις 31/10/2018 θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας την οποία θα χρησιμοποιούν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Επίσης γίνεται γνωστό προς όλους τους φοιτητές ότι μπορούν να μετακινούνται με την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών η οποία ισχύει από 1/10/2018 έως 30/9/2019 με κόστος 250 ευρώ.

Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο έχουν όλοι οι μαθητές από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι τη λήξη, συμπεριλαμβανομένου Σαββάτων, Κυριακών και αργιών, ενώ για τους φοιτητές ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης όλοι οι προαναφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των πακέτων προσφορών 10 εισιτήρια συν ένα εισιτήριο δώρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass