Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χτύπησαν 15χρονο με σιδηρογροθιά

ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 22:22

Ένας 15χρονος Λαρισαίος μαθητής της Α’ Λυκείου έπεσε θύμα δύο αγνώστων οι οποίοι του συστήθηκαν μάλιστα ως αστυνομικοί και, προκειμένου να του κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο, δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν με σιδηρογροθιά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο.

Ο 15χρονος, προχθές βράδυ βρισκόταν με φίλους του στην αυλή του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στη Νέα Πολιτεία, κάτι που «συνηθίζουν τα παιδιά στις συνοικίες, να συναντώνται δηλαδή, να παίζουν ή να συζητάνε στις αυλές των σχολείων» όπως διευκρινίζει στην «Ε» η μητέρα του μαθητή.

Λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ, ο 15χρονος και οι φίλοι του αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ο καθένας ακολούθησε τον δρόμο του. Μόνο που δύο άγνωστοι, νεαρής ηλικίας σύμφωνα με εκτιμήσεις, αιφνιδίασαν τον 15χρονο και του ζήτησαν τον κινητό του τηλέφωνο.

Ο δύο ληστές είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους και, όπως περιγράφει το συμβάν η μητέρα του 15χρονου, «ο ένας δράστης, φορούσε την κουκούλα της ζακέτας ενώ ο άλλος φορούσε ολοπρόσωπη κουκούλα».

Μάλιστα οι δύο ληστές συστήθηκαν στον 15χρονο ως αστυνομικοί και προκειμένου να τον πείσουν του επέδειξαν την υποτιθέμενη υπηρεσιακή ταυτότητα ζητώντας έτσι να ελέγξουν το κινητό του μαθητή. Ο 15χρονος ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του, δεν πίστεψε τα όσα επικαλέσθηκαν οι δύο δράστες και δεν τους έδωσε το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες αντιδρώντας χτύπησαν τον 15χρονο με σιδηρογροθιά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο ενώ χρειάσθηκε να μεταφερθεί στο εφημερεύον Νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να του ράψουν την πληγή.

Η μητέρα του 15χρονου ευχαριστεί δημοσίως τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που μετέφεραν το παιδί της στο νοσοκομείο ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τους δύο δράστες που αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον ανήλικο μαθητή.

Β.Κ.