Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητές - σαΐνια στις κλοπές

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 22:12

Έναν ογκωδέστατο φάκελο στην αστυνομία πρόλαβαν να σχηματίσουν προτού καλά – καλά ενηλικιωθούν τέσσερα παιδιά, τρία εκ των οποίων είναι ανήλικοι μαθητές.

Δύο αδέλφια, 15 και 18 ετών και δύο φίλοι τους, 15 και 17 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για κλοπές σπιτιών, ενώ οι δύο 15χρονοι κατηγορούνται για την απόπειρα ληστείας σε βάρος επίσης 15χρονου μαθητή, προχθές το βράδυ έξω από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Χαρακτηριστικό του αριθμού των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται είναι πως, παρότι ανήλικοι οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, χθες που οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, δεν αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντιθέτως παραμένουν κρατούμενοι έως και αύριο που έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προχώρησε αρχικά στη σύλληψη των δύο 15χρονων μετά την κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι 54χρονης Λαρισαίας για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως ο ένας συμμετείχε στην απόπειρα ληστεία σε βάρος 15χρονου.

Είναι ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», που πρόσφατα συνελήφθη ξανά καθώς απειλούσε ανηλίκους σε πλατείες, ενώ άλλος ανήλικος συνελήφθη ξανά τις προάλλες για απόπειρα κλοπής σε σούπερ μάρκετ απέναντι από την αστυνομία.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Αναλυτικότερα με αφορμή την κλοπή χρυσαφικών από το σπίτι 54χρονης Λαρισαίας την περασμένη Κυριακή, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συλλαμβάνουν τους δύο 15χρονους και από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως ο ένας συλληφθείς εμπλέκεται στην απόπειρα ληστείας σε βάρος 15χρονου μαθητή.

«Οι δύο 15χρονοι» όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «προσέγγισαν τον συνομήλικό τους που κινούνταν πεζός και με τη χρήση σωματικής βίας, επιχείρησαν να αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή».

Οι δύο συλληφθέντες, παριστάνοντας τους αστυνομικούς επέδειξαν μια ταυτότητα στον 15χρονο ζητώντας το κινητό του, υποτίθεται για να το ελέγξουν. Ο 15χρονος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα οι δράστες να τον χτυπήσουνε με σιδερογροθιά, όπως τονίζει με δηλώσεις της η μητέρα του ανήλικου και τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έραψαν την πληγή.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο ένας 15χρονος και ο 18χρονος αδελφός του που είναι Αλβανοί υπήκοοι μαζί με τον 17χρονο Λαρισαίο φίλο τους, «με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά», φέρονται να εμπλέκονται σε συνολικά εννέα περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, από τον Μάιο του 2018 μέχρι και προχθές.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., «από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα και συνελήφθησαν στη Λάρισα, τρία άτομα, ηλικίας 15, 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μαΐου του 2018 έως και χθες στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της, οι τρεις δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν συνολικά σε επτά περιπτώσεις τετελεσμένων κλοπών και σε μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, από τις οποίες αποκόμισαν διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, χρηματικό ποσό και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης, ενώ ακόμη αφαίρεσαν και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 15χρονου και του 17χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών που αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους, καθώς και ένα γκλοπ.

Γίνεται μνεία ότι ο 15χρονος συλληφθείς είναι ένας από τους δράστες της προχθεσινής ληστείας σε βάρος συνομήλικού του στη Λάρισα». Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολική αξία των κοσμημάτων που έκλεψαν αυτό το διάστημα οι συλληφθέντες ξεπερνά τις 16.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ παραμένουν κρατούμενοι μέχρι αύριο που ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ