Καλογιάννης – Σαρχώσης: «Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα»

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2015 17:47 | Τελευταία ενημέρωση: 03 Ιουλ 2015 21:08

Οι δήμαρχοι, Λάρισας Απ. Καλογιάννης και Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν τα εξής: «Την ερχόμενη Κυριακή, καλούμαστε να συμμετάσχουμε στο δημοψήφισμα που διενεργείται μετά την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, επί συγκεκριμένου ερωτήματος, που αφορά στην έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές.

Η χώρα μας, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ολοι μας και κυρίως όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και θέσεις ευθύνης, καλούμαστε να τοποθετηθούμε. Ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, ως αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, πρωτίστως, οφείλουμε με τη στάση μας, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την ενότητα του λαού μας. Πρέπει, με κάθε τρόπο, να αποτρέψουμε και να απορρίψουμε οποιαδήποτε απόπειρα διχασμού του. Τούτες τις δύσκολες ώρες, απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Η ελεύθερη έκφραση και βούληση του Ελληνικού λαού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους και χαρακτηρισμούς που υπονομεύουν το ιδιαίτερο και ξεχωριστό νόημα της έννοιας του δημοψηφίσματος και κατ΄ επέκταση τη θεμελιώδη Συνταγματική επιταγή της κυριαρχικής έκφρασης του λαού.

Την ίδια ώρα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως η κοινωνία συνολικά και η Αυτοδιοίκηση ειδικότερα, οδηγήθηκαν στη σημερινή δραματική κατάσταση, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών της σκληρής, μονόπλευρης και αναποτελεσματικής λιτότητας.

Με απορία και έκπληξη παρατηρούμε, ακόμα και συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης, να τοποθετούνται προτάσσοντας το πλαστό ισχυρισμό και το ιδεολόγημα ότι το δημοψήφισμα γίνεται για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ή όχι.

Αποκρύπτουν όμως ό,τι μέσω αυτής της τακτικής, επιχειρείται και σχεδιάζεται η επιστροφή στο προσκήνιο του παλιού πολιτικού προσωπικού, δηλαδή ακριβώς αυτών που φέρουν την ευθύνη για το δράμα που βιώνει η χώρα. Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε κάτι τέτοιο.

Αγαπητοί συμπολίτες, το διακύβευμα για τη χώρα και τους πολίτες είναι σαφές και συγκεκριμένο: ‘ Η θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία της καταστροφής της κοινωνίας και της οικονομίας, στην πορεία του αργού θανάτου, χωρίς ελπίδα διεξόδου ή θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την αποδοχή μιας νέας βιώσιμης συμφωνίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ενωσης και του ενιαίου νομίσματος, που θα περιλαμβάνει διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες και να ψηφίζετε ελεύθερα και αβίαστα. Είναι σαφές πως το «Οχι» στις κάλπες της Κυριακής, είναι η προσωπική μας επιλογή.

Από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως της ετυμηγορίας τους ελληνικού λαού, οφείλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αφοσιωθούμε στο έργο μας και τη δουλειά μας για τη νέα δημιουργική πορεία της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass