Ζητούν τροχονομικούς ελέγχους στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου

* ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 22:02

Βράδυ στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου φορτηγά με ρυμουλκό φτάνουν σχεδόν μέχρι την είσοδο της πόλης. «Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά…», που λέει και το τραγούδι τριγυρνάνε οι νταλίκες και οι οδηγοί αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν το παλιό οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις τους, αναφέρουν ότι οι τροχονομικοί έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Αποτέλεσμα; Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων να κινούνται ελεύθερα στην παλιά εθνική.

Η αυξημένη κίνηση βαρέων οχημάτων στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου είναι κάτι το συνηθισμένο εξαιτίας των διοδίων στο Μοσχοχώρι, όπως πολλά είναι και τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Οδηγοί, κάτοικοι του Δήμου Κιλελέρ που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους τον συγκεκριμένο δρόμο παρατηρούν ότι «σταμάτησαν οι έλεγχοι της Τροχαίας και αυξήθηκαν τα φορτηγά. Νταλίκες με ρυμουλκά φτάνουν μέχρι τη λεωφόρο Καραμανλή στη Λάρισα. Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα, να γίνουν πάλι διαμαρτυρίες και συσκέψεις για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι;», σημειώνουν. Ο Αντώνης είναι κάτοικος του Δήμου Κιλελέρ, χρησιμοποιεί καθημερινά την παλιά Εθνική για να έρχεται στη Λάρισα «κινδυνεύουμε καθημερινά, αυτά δεν είναι φορτηγά, είναι τέρατα», λέει και συνεχίζει «ίσως αν μειώνονταν οι τιμές των διοδίων στο Μοσχοχώρι ίσως να βλέπαμε μια μείωση και στην κίνηση. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, ειδικά το βράδυ που η κίνηση αυξάνεται ακόμα περισσότερο».

Κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύουν ότι οι αυξημένες τιμές των διοδίων οδηγούν τα φορτηγά στο παλιό δίκτυο. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσουν οι εταιρείες μεταξύ τους, των διοδίων με τις μεταφορικές, καθώς προέχει η ασφάλεια των πολιτών, αυτή δεν είναι προς διαπραγμάτευση. «Είναι μια χρονική περίοδος που χρησιμοποιούν την παλιά εθνική και αγροτικά μηχανήματα εξαιτίας των εργασιών των αγροτών στα χωράφια, οι νταλίκες είναι συγκεκριμένες ώρες που περνούν. Δεν άλλαξε κάτι. Ως τοπική αυτοδιοίκηση κάναμε μια επισήμανση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να ανοίξει λίγο ο δρόμος από τα κλαδιά και τα δέντρα. Πιστεύουμε ότι αν τα διόδια γίνονταν στην έξοδο της παλιάς Βόλου και στο Βελεστίνο θα είχε λυθεί το πρόβλημα με τα φορτηγά», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αρμενίου – Κιλελέρ Γιάννης Μπακόπουλος για να προσθέσει, «εμείς δεν έχουμε κάποιον άλλο δρόμο συνδετήριο για να κυκλοφορήσουν τα μηχανήματα ή οι παραγωγές και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Ευτυχώς έγιναν κάποιες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και δεν “σπάμε” τα αυτοκίνητά μας. Πιστεύουμε ότι τώρα με τα πλευρικά διόδια στο Κιλελέρ θα μειωθεί η κίνηση. Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους για την απαγόρευση των φορτηγών, αυτοί έχουν σταματήσει. Είχαν ξεκινήσει έλεγχοι, τώρα όμως υπάρχει μια χαλάρωση», καταλήγει.

Την ίδια ώρα κάτοικοι σχολιάζουν ότι με τα νέα πλευρικά διόδια θα επιβαρυνθεί και άλλο η ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου καθώς τα φορτηγά θα κατεβαίνουν από τον κόμβο Πλατυκάμπου και θα ανεβαίνουν και πάλι στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο Βελεστίνου. Το αίτημα για αυξημένη αστυνόμευση έθεσε ο αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης υπογραμμίζοντας ότι «εμείς ζητάμε αυξημένη αστυνόμευση. Μετά τα νέα διόδια στο Κιλελέρ εμείς περιμένουμε να μειωθεί η κίνηση. Σίγουρα θα εξυπηρετούσε μια νέα συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας για περισσότερους ελέγχους. Να επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών που κατευθύνονται σε επιχειρήσεις της πόλης».

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass