Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τίμησαν τον Peter Lagarias

ΠΟΛΥΟΜΙΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 16:04

Σε πανηγυρικό κλίμα στο ξενοδοχείο Metropol οι ροταριανοί όμιλοι Θεσσαλίας, με οικοδεσπότη όμιλο τον Ανατολικής Λάρισας, υποδέχτηκαν και τίμησαν τον πρώην διοικητή της 5051 Ρ.Π. Η.Π.Α. Peter Lagarias.

O Peter Lagarias , δικηγόρος στο επάγγελμα με δική του νομική εταιρεία στον Σαν Ραφαέλ της Καλιφόρνια, είναι Έλληνας δεύτερης γενιάς, γεννημένος στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια και έχει στενούς συγγενικούς δεσμούς στη Λάρισα.

Υπηρέτησε το Ρόταρυ από τη θέση του προέδρου του Ρ.Ο. Σαν Φρανσίσκο τα έτη 1992-1993 και από τη θέση του Διοικητή της Ρ.Π. 5051 τα έτη 2001-2002.Στη συνέχεια διετέλεσε σε διάφορα αξιώματα της Ρ.Π. 5051 συμπεριλαμβανομένης της προεδρίας της επιτροπής επιλογής αιτήσεων Υποτροφιών Ειρήνης του Ροταριανού Ιδρύματος. Σήμερα είναι ένας εκ των 30 κριτών που εξετάζουν τις αιτήσεις των αιτούντων απ΄όλο τον κόσμο.

Νιώθει υπερήφανος που επί της προεδρίας του συστάθηκε το πρόγραμμα Rotaplast, ένα πρόγραμμα στο οποίο μεμονωμένοι ροταριανοί χωρίς ιατρική εκπαίδευση μπορούν να προσφέρουν πλήρως λειτουργική συνεισφορά. Εκτός των άλλων συναντούν Ροταριανούς στις χώρες υποδοχής και μαθαίνουν για τον πολιτισμό τους. Και αυτό είναι απλά ένα πολύ μικρό κομμάτι της παροχής βοήθειας σε παιδιά. Όσον αφορά στο Ρόταρυ, ο Πήτερ αναφέρει ότι είναι ένας χώρος όπου μπορείς να κάνεις αληθινές φιλίες, όχι μόνο στον Όμιλο ή στην Περιφέρειά σου, μα και σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας εξαιρετικός πολυεπίπεδος οργανισμός. Μαθαίνει καθημερινά τις νέες δυνατότητες παρ’ όλο που είναι μέλος εδώ και 35 χρόνια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διοικητής της 2484 Ρ.Π. Ασπασίδης Θεόδωρος, οι βοηθοί διοικητού Στέλιαρος Κων/νος και Κατσαούνη Ελένη, ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Βόλου Ζαχαρακόπουλος Αντώνης, ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Λάρισας «Πηνειός» Βαϊόπουλος Γεώργιος, η γραμματέας του Ρ.Ο. Τρικάλων Αποστολίδου Τέση, ο εκπρόσωπος του Ρ.Ο.Βόλου «Αργώ» Μιχαηλίδης Απόστολος, καθώς και μέλη και φίλοι των ομίλων.