Κεραυνός «σταμάτησε» τον χρόνο στην Ελασσόνα

Χτύπησε το καμπαναριό του Αγ. Δημητρίου και «πάγωσε» το ρολόι του

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 22:21

«Δέος» προκάλεσαν στην Ελασσόνα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα την «επισκέφθηκαν» το απόγευμα του Σαββάτου.

Το ρολόι έδειχνε 6.39 ακριβώς, όταν την ώρα που ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα 20 λεπτών, το κέντρο της Ελασσόνας και ειδικά το καμπαναριό του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου χτυπήθηκε από κεραυνό!

Η περιοχή σείστηκε στην κυριολεξία και ο εκκωφαντικός κρότος με τη φοβερή λάμψη ξάφνιασε και σκόρπισε τρόμο στον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα παρακείμενα καταστήματα, καφέ, ουζερί, ζαχαροπλαστεία, αλλά και στα σπίτια.

Ο κεραυνός που έπεσε ακριβώς στη γωνία του καμπαναριού, μόλις ελάχιστα μέτρα από το αλεξικέραυνο της εκκλησίας, έφερε σπασμένες πέτρες και κεραμίδια να φεύγουν ακριβώς κάτω από το καμπαναριό, προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν παρκαρισμένα εκεί. Το ευτύχημα ήταν πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν διερχόμενοι από το σημείο.

Αμέσως εκεί έφθασαν άνδρες του Α.Τ. Ελασσόνας και τοποθέτησαν  τη σχετική σήμανση με απαγορευτικές ταινίες – κορδέλες, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, αφού υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθούν και επιπλέον υλικά από το καμπαναριό.

Μια λεπτομέρεια: εκείνη την ώρα οι πελαργοί «απουσίαζαν» από τις φωλιές τους.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας – αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο που ανέφερε:

«Ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν ο σεβασμ. μητροπολίτης μας κ. Χαρίτων. Ο ναός έχει αλεξικέραυνο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο λίγες υλικές ζημιές στη σκεπή του καμπαναριού που θα διορθωθούν και σε παρκαρισμένα οχήματα. Μια πρώτη καταγραφή δείχνει πως δεν υπήρξε ζημιά στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό της εκκλησίας μας. Οι καμπάνες λειτουργούν κανονικά. Μόνο το ρολόι της εκκλησίας…σταμάτησε να λειτουργεί. Εκεί υπάρχει ζημιά. Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μικρό θαύμα!».

Το απρόβλεπτο συμβάν ήταν χθες κύριο θέμα συζήτησης και σχολιασμού στα στέκια της πόλης, ενώ δεν περνά απαρατήρητος και ο προβληματισμός που «κατέθεσαν» στην «Ε» κάτοικοι και γονείς για την αντικεραυνική προστασία της περιοχής και ιδίως αυτή των σχολικών μονάδων της.

Κάποιοι καταστηματάρχες το σχολίασαν μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Να προσέξουμε τους κεραυνούς! Ο Δίας μας προειδοποιεί συχνά…», «το καλοκαίρι μας αποχαιρετά με κεραυνούς, να δούμε τι χειμώνας μας περιμένει…».

Άλλωστε, είναι γνωστή η τακτική «επίσκεψη» κεραυνών και στην περιοχή της Ελασσόνας. Πριν λίγο καιρό, αρχές καλοκαιριού, κεραυνός χτύπησε σημείο λίγο έξω από την πλατεία της πόλης, πίσω από την Τράπεζα Πειραιώς, προκαλώντας υλικές ζημιές σε μηχανήματα και συσκευές επαγγελματιών.

Για την ώρα, οι Ελασσονίτες θα θυμούνται τον κεραυνό του Σαββάτου, αφού το ρολόι του Αγίου Δημητρίου δείχνει την ώρα που χτύπησε ο κεραυνός, 6.39 ακριβώς, τότε που «πάγωσε» το ρολόι…

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass