Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψευτοδίλημμα τα αντιδεξιά και αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπα»

Τονίσθηκε σε εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ στον Ξερόλακκα

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 17:32

«Η στρατηγική ταύτιση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν κρύβεται, όσο κι αν το επιδιώκουν με ψευτοδιλήμματα για «αντιδεξιά» - «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπα, για «πρόοδο - συντήρηση», που θυμίζουν «ξαναζεσταμένη σούπα» του χρεοκοπημένου δικομματισμού» τονίσθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα στον «Ξερόλακκα» της Καρυάς Ολύμπου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας και το παράρτημα Ελασσόνας, για να τιμήσουν την ορκωμοσία της ίδρυσης των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, που έγινε στις 20 Ιουλίου 1942.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θόδωρος Συμεωνίδης, απ’ το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λάρισας και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Τηλέμαχος Καλόγηρος.

Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο λαός μας στη συντριπτική του πλειοψηφία ενωμένος και ενταγμένος στο ΕΑΜ κατόρθωσε δημιουργώντας το ένοπλο τμήμα του ΕΛΑΣ και τις άλλες εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις, ΕΠΟΝ, ΕΑ και άλλες να απελευθερώσει την πατρίδα.

Την έμπνευση, την οργάνωση και την καθοδήγηση αυτού του αγώνα την είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας. Με το διώξιμο του κατακτητή και τη δημιουργία της κυβέρνησης του βουνού δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά θεσμοί λαϊκοί προς όφελος των εργαζόμενων της νεολαίας του λαού μας».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, ο λαός να μην πέσει θύμα της εξαπάτησης από τον Πρωθυπουργό με το διάγγελμά του από την Ιθάκη γιατί: Η μνημονιακή πραγματικότητα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη είναι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ο πυρήνας και της δικής του πολιτικής, που συνέχισε με συνέπεια την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν «νέα εποχή» βασίζεται στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Η «επόμενη μέρα» θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης. Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται να καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό μέτρο. Αντίθετα, δεσμεύεται ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν, καλώντας τον λαό να ξεχάσει όσα έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα».

Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οι λαϊκές δυνάμεις, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι μέσα από τον καθημερινό αγώνα, μέσα από την πολιτική τους πείρα να μην χύσουν το αίμα τους στο πλευρό της αστικής τάξης της χώρας τους στο πλευρό ενός ιμπεριαλιστή στην προσπάθειά του να νικήσει τον ανταγωνιστή του ιμπεριαλιστή» κατέληξε ο ομιλητής.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και την τήρηση ενός λεπτού σιγής, ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λάρισας.