Προσκοπικές ιστορίες και αναμνήσεις…

Παρουσίαση αυτοβιογραφίας του Στ. Κωνσταντίνου

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 17:00

Τις προσκοπικές περιπέτειες και συμβάντα στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου, κατά τη διάρκεια 70 χρόνων προσκοπικής ζωής, παρουσίασε χθες το μεσημέρι, μέσα από την έκδοση της αυτοβιογραφίας του, το παλιό και εξέχων στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με ιδιαίτερη ιστορία στη Λάρισα, κ. Στέλιος Κωνσταντίνου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο μετεωρολόγος του «Αντέννα», στέλεχος και εκπαιδευτής του ΣΕΠ κ. Τάσος Αρνιακός, ο οποίος με γλαφυρό και θεατρικό τρόπο έδωσε ζωντάνια σε αποσπάσματα του βιβλίου. Αναφορές έκανε και στη χρηματοδότηση του κατασκηνωτικού κέντρου «Ελευθερία» από τον αείμνηστο εκδότη της «Ε» Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, χάρη και στην «καπατσοσύνη»  του κ. Στ. Κωνσταντίνου, γνησίου απογόνου του Ποντιακού Ελληνισμού. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο παλιός πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Γιάννης Τζεν, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στη δωρεά του Παν. Δημητρακόπουλου για το κατασκηνωτικό κέντρο «Ελευθερία» στην Καλλιπεύκη και τη συμβολή του συγγραφέα του βιβλίου.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστ. Καλογιάννης χαιρέτισε την εκδήλωση ως παλιός πρόσκοπος και μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λάρισας, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινωνικά μηνύματα που δίνει ο προσκοπισμός, σε μια εποχή που δυστυχώς, αυτά υποχωρούν, αλλά  και στη φωτεινή πορεία του τιμώμενου προσώπου κ. Στέλιου Κωνσταντίνου, στην Ελλάδα και στη Λάρισα ιδιαίτερα. Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων, μίλησε και για την μεγάλη έκταση του ΕΘΙΑΓΕ, που απόκτησε προσφάτως ο Δήμος, όπου θα λειτουργήσει και Μουσείο Γεωργικής Καινοτομίας και την παραχώρηση χώρου στους προσκόπους της Λάρισας, κυρίως για περιβαλλοντικές δράσεις.  Η εκδήλωση επίσης περιελάμβανε βίντεο με τον Ύμνο των Προσκόπων, το Τραγούδι του Τζάμπορι των Μάνου Χατζιδάκι και Νίκου Γκάτσου και το τραγούδι των 100 χρόνων του ελληνικού προσκοπισμού που συνέθεσε ο συνθέτης και στιχουργός Δημήτρης Μπρούχος.

Στην εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, επίσης παρέστη ο περιφερειακός έφορος προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νικ. Κόρκας, παλιοί πρόσκοποι και εν ενεργεία από διάφορες περιοχές της χώρας και από τη γενέτειρά του την Κατερίνη. Σε όλους τους παρευρεθέντες δόθηκε δωρεάν το βιβλίο με την αυτοβιογραφία, που αποτελεί και μέρος της τοπικής προσκοπικής ιστορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass