Ρετρό ιστορίες - Οι λύκοι, τα πεθερικά και ο Άρης Ζώης

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 11:32

1960: Δεν τον ήθελαν τα πεθερικά

Συνέβαινε συχνά εκείνη την εποχή αλλά πάντοτε μια τέτοια πράξη γινόταν είδηση που διαβαζόταν αρκετά.

Πόσο μάλιστα όταν δεν υπήρχαν νόμοι περί… προσωπικών δεδομένων. Με λίγα λόγια δηλαδή δημοσιευόταν στις εφημερίδες τα ονόματα των νεαρών που αποφάσιζαν να κάνουν αυτή την απόλυτα γενναία πράξη, τυλιγμένη με έναν μανδύα ερωτικό. Να κλεφτούν.1960

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα ήρθε στη Λάρισα ήρθε στον Εισαγγελέα της πόλης για να δηλώσει πως έχει «κλεφτεί». Όπως έγινε γνωστό δεν τον ήθελαν για γαμπρό οι γονείς της κοπέλας καθότι είχε μεγάλη προίκα και πίστευαν πως ο νεαρός την… γλυκοκοιτούσε γι αυτό. Έλα όμως που η κοπέλα δεν ήθελε να ακούσει τους γονείς της. Τελικά άκουσε την καρδιά της.

1971: Το κυνήγι των λύκων

Μπορεί η Λάρισα να θεωρείται μια μεγαλούπολη για τα ελληνικά δεδομένα, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1971 πριν από 50 περίπου χρόνια η ευρύτερη περιοχή δεχόταν χτυπήματα από αγέλες λύκων κάτι που σημαίνει πως ο πληθυσμός των κατοίκων ήταν μικρότερος και οι αγροτικός τρόπος ζωής πολύ πιο έντονος. Όπως αναφέρει μάλιστα και το δημοσίευμα της εποχής  οι λύκοι είχαν γεμίσει τα γειτονικά χωριά ενώ έφτασαν ακόμα και στην Τερψιθέα.1971 λυκοι 3

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση οι λύκοι έφαγαν πάνω από 70 χοίρους σε ένα κτήμα. Κάτοικοι της περιοχής και κυνηγοί εξηγώντας το φαινόμενο στην εφημερίδα υποστήριζαν πως οι λύκοι ήταν φερτοί. Προέρχονταν δηλαδή «από τα βορεινά τμήματα της Βαλκανικής όπου ως φαίνεται γίνεται απηνής δίωξις, πράγμα που εξηνάγκασε τα αγέλας να ζητήσουν πεδινά καταφύγια και χώρους διαβιώσεώς των, ήτοι κλειστά και απρόσιτα μέρη» λέει συγκεκριμένα το δημοσιεύμα και προσθέτει πως η Αστυνομία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τον Κυνηγετικό Σύλλογο έγινε γνωστό πως δινόταν 500 δραχμές για κάθε λύκο που θα σκότωνε κάποιος.

1981: Ο Άρης Ζώης

Ήταν αρχές του Σεπτέμβρη του 1981 όταν έπεφτε μια «βόμβα» για τα μπασκετικά δεδομένα της Λάρισας. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην αθλητική ιστορία του κάμπου με δήλωσή του ξεκαθάριζε με δήλωσή του στον δημοσιογράφο της «Ε», Αχιλλέα Τραγούδα, πως θα έφευγε από τον ΓΣΛ και μάλιστα θα πήγαινε μακριά, συγκεκριμένα θα επέστρεφε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του. Ο λόγος για τον Άρη Ζώη που όσοι τον πρόλαβαν ακόμα μιλούν για τον τρόπο παιχνιδιού του. Όμως ο Άρης Ζώης δεν πήγε μόνο για σπουδές «μακριά» αλλά γενικά η πορεία του τον πήγε «μακριά».zois gsl 1981 3

Μόλις πέρυσι (2017) λοιπόν το Κεντρικό Γραφείο της FIBA, στο Χονγκ Κονγκ όπου διεξήχθη και η κλήρωση των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2019, ανακοίνωσε πως το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Πρόεδρος της Επιτροπής για τις διοργανώσεις Νέων στο Ευρωπαϊκό γραφείο της FIBA, Άρης Ζώης γινόταν το νέο μέλος του Κεντρικού Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από την Ευρώπη, του εκτελεστικού οργάνου δηλαδή, το οποίο εποπτεύει την λειτουργία του αθλήματος ανά τον κόσμο.

Πείτε μας το έτος και εμείς θα ψάξουμε...

Επιμέλεια Κώστας Γκιάστας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass