Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αφορισμοί και χαρακτηρισμοί με μεγάλη δόση υπερβολής…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 16:24

«Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ανοιχτοί, με μεγάλη δόση ανεκτικότητας, στην κριτική της Αντιπολίτευσης. Άλλωστε, έτσι διεξάγεται με τον καλύτερο τρόπο ο πολιτικός αγώνας στις Δημοκρατίες.

Κανένα εμπόδιο πολιτικής έκφρασης δεν είναι ανεκτό να υψώνεται, ούτε στον κ. Λοβέρδο που επισκέφθηκε την πόλη μας. Ας έχει τη φήμη ότι χρησιμοποιεί λόγο οξύ, προσβλητικό πολλές φορές για τους άλλους και υβριστικό ενίοτε», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του, όπου ρίχνοντας τους τόνους σημειώνει: «Προσερχόμενος όμως στη Λάρισα κάλεσε τους πολίτες να ταπεινώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Δικαίωμά του, λέμε εμείς, να γίνεται σκληρός με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν, όπως φαίνεται, νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της Κυβέρνησης, είναι υπεύθυνος για την πολιτική της που «καταστρέφει τη χώρα».

Ωστόσο, στα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης δεν μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε ούτε τεκμήρια (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ κλπ.) ούτε λογικά επιχειρήματα για τη θεμελίωση της άποψής του. Θα μπορούσε με τεκμήρια και λογικά επιχειρήματα να απορρίψει την έξοδο από τα μνημόνια ως βλαπτική για τη χώρα, τη συμφωνία για το χρέος ως υπολειπόμενη των αναγκών της οικονομίας μας, τις αξιολογήσεις του τελευταίου προγράμματος ως μη συμφέρουσες, τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πρόσθετε στον διάλογο και θα δικαιολογούσε την άποψη ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφική.

Το έλλειμμα αφορά στον λόγο του πολιτικού ανδρός, ο οποίος θεώρησε αχρείαστη την πολιτική επιχειρηματολογία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προτίμησε αντί συλλογισμών να θεμελιώσει την άποψή του με αφορισμούς πλαισιωμένους με χαρακτηρισμούς, με μεγάλη δόση υπερβολής. Μας έδωσε την εντύπωση ότι απέφυγε συνειδητά να ακολουθήσει τους κανόνες του πολιτικού διαλόγου, οργανώνοντας πειστική επιχειρηματολογία εναντίον του πολιτικού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή αυτή φοβούμαστε ότι στόχευε στην απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Ως έμπειρος πολιτικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο κ. Λοβέρδος είχε συνείδηση ότι η τοποθέτησή του ήταν πολιτικά ανορθολογική. Μας άφησε να εννοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν μας «στόλισε με μπόλικα γαλλικά».

Από την πλευρά μας είμαστε συνηθισμένοι στις παρορμήσεις των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής (ΔΗΣΥ ή ΠΑΣΟΚ).

Πιστεύουν λαθεμένα ότι «αρπάξαμε» τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 με κόλπα. Αρνούνται να πιστέψουν ότι οι ψηφοφόροι τούς εγκατέλειψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 λόγω της νεοφιλελεύθερης στροφής του κόμματος στο μεσοδιάστημα. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛΛ αρνείται να προβληματιστεί για την αποστασιοποίηση των ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ. Ετσι, δεν αναγνωρίζουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες, αντιθέτως ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα για να του φορτώσουν ευθύνες. Αναφωνούν: «Ιδού ο ένοχος! Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει με τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Τους προτρέπουμε να απαντήσουν στο ερώτημα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν;

Κατανοούμε την ανησυχία και τον πανικό τους για τις εξελίξεις. Είναι καιρός να δουν τις ευθύνες τους για τη χρεοκοπία της χώρας. Αντί της πολεμικής και του μίσους για τους άλλους, προκειμένου να αμυνθούν, καλό είναι να ξαναδούν τον πολιτικό προσανατολισμό τους. Τελευταία, τους το διαμηνύουν έμπειρα στελέχη που βρίσκονται ακόμη στις τάξεις τους. Ωστόσο, με αυτοκριτική και αλλαγή προσανατολισμού μπορούν να σώσουν την "παρτίδα", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Σχετικά Άρθρα