Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανήγυρη Αγίου Βησσαρίωνα στην πλατεία Λαού

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:08

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βησσαρίωνος του Θαυματουργού και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου στη πλατεία Λαού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και το Μυστήριο του Ευχελαίου. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν λείψανα διαφόρων Αγίων.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 7-9 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 7:30 το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 7 το πρωί, ο πανηγυρικός Όρθρος του Αγίου Βησσαρίωνος και η Θεία Λειτουργία, όπου θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα στις 7 ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση στον Άγιο Βησσαρίωνα.

 

Οι παρακλήσεις του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Βησσαρίωνα

Σήμερα Τρίτη 11 και αύριο Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου θα ψάλλεται το απόγευμα στις 7 μ.μ. παράκληση στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνα, στην πλατεία Λαού, από τις κυρίες της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου. Οι ακολουθίες αυτές γίνονται για την προσμονή της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού καθώς και στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του θαυματουργού, στις 15 Σεπτεμβρίου. Σήμερα Τρίτη θα τελεστεί και το Μυστήριο του Ευχελαίου και θα τεθούν προς προσκύνηση ιερά λείψανα Αγίων της πίστεώς μας.

Σχετικά Άρθρα