Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 15:30

Οι παρακλήσεις του Τιμίου Σταυρού

Σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στις 7 ολοκληρώνονται οι παρακλήσεις στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, που τελούνταν το προηγούμενο διάστημα στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνα, στην πλατεία Λαού, από τις κυρίες της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου. Οι ακολουθίες αυτές γίνονται για την προσμονή της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού καθώς και στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του θαυματουργού, στις 15 Σεπτεμβρίου. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε με κατάνυξη το Μυστήριο του Ευχελαίου και θα τεθούν προς προσκύνηση ιερά λείψανα Αγίων της πίστεώς μας.

 

Πανήγυρη Αγίου Βησσαρίωνα στην πλατεία Λαού

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βησσαρίωνος του Θαυματουργού και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου στη πλατεία Λαού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 7-9 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Μεθαύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 7:30 το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 7 το πρωί, ο πανηγυρικός Όρθρος του Αγίου Βησσαρίωνος και η Θεία Λειτουργία, όπου θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα στις 7 ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Σύναξη ιερέων στη Νίκαια

Ιερατική σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας.

Ομιλητές θα είναι ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κατούνης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Διάλογοι Σωτηρίας».

Αγρυπνία στον Άγιο Αντώνιο

Την Παρασκευή το βράδυ, 14 προς 15 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα θα τελεστεί Ιερά αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης. Στην αγρυπνία, θα ψάλλει η βυζαντινή χορωδία "Χορός Αγγελικός", υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ καθηγητού κ.Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Ενισχύουν τον «Επιούσιο»

 

Να διαθέσουν χρηματικό ποσό 845 ευρώ στον «Επιούσιο» για τα συσσίτια της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στη μνήμη του Μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου αποφάσισαν οι ενορίτες του ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Πλαταμώνος Πιερίας, μετά το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων που τέλεσαν στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας.