«Στειρώνουμε, δεν μαζεύουμε αδέσποτα»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 21:00

Την παρέμβαση του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα στο θέμα των πολλών αδέσποτων σκύλων, που περιφέρονται μέσα στη Δήμητρα, ζήτησαν προ ημερών με επιστολή τους προς τον ίδιο πολλές οικογένειες του χωριού.

Οι κάτοικοι, που συνυπέγραψαν την επιστολή, εξέφραζαν μέσω αυτής την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί προσδοκώντας σε άμεσες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα, ειδάλλως, όπως χαρακτηριστικά δήλωναν, θα αναγκαστούν γρήγορα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η απάντηση δόθηκε εγγράφως, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, από τον κ. Ριζούλη Στέφανο, εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου και αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος μας, έχοντας τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών του ορίων, έδειξε και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα αδέσποτα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κτηνιάτρων και τον γερμανικό φιλοζωικό σύλλογο «Forderverein Arche NoahKreta e.V.» πραγματοποίησε πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και τσιπαρίσματος για το 2018 σε περισσότερα από 130 ζώα κι, εκτός αυτού, έχει επέμβει αρκετές φορές σε μεμονωμένα περιστατικά τραυματισμένων αρρώστων ή επικίνδυνων αδέσποτων.

Στον επόμενο προγραμματισμό στειρώσεων για το 2019 και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, η οποία κρίνεται απαραίτητη, θα δοθεί προτεραιότητα στα αδέσποτα της Τ.Κ. Δήμητρας για να συμβάλουμε στον περιορισμό του προβλήματος.

Ως προς την άμεση συγκέντρωση των ζώων που αναφέρεστε, σας ενημερώνουμε ότι στον Δήμο μας δεν υπάρχει κυνοκομείο, ούτε και καταφύγιο αδέσποτων ζώων, παρά μόνο ένας διαμορφωμένος αύλειος χώρος στην υπηρεσία καθαριότητας για την παραμονή επειγόντων περιστατικών (ζώα με επιθετική συμπεριφορά, τραυματισμένα ζώα για αποκατάσταση κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της παροχής νερού και τροφής για τα συγκεκριμένα αδέσποτα, μπορούμε να διαθέσουμε ταΐστρες και ποτίστρες, στηριζόμενοι πάντα στη βοήθεια τη δική σας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, ως προς τη χορήγηση τροφής, την υπόδειξη του κατάλληλου σημείου τοποθέτησης σκευών, αλλά και ως προς τη διαφύλαξη αυτών, μιας και ίδια κίνηση για τα αδέσποτα της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς έληξε άδοξα μετά από κλοπή των σκευών σίτισης που είχαν τοποθετηθεί.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε είδους συνεργασία».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass