«Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 22:00

«Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην προπαγάνδα, δεν αποδεχόμαστε τη λεγόμενη "Συμφωνία" της 17ης Ιουνίου.

Ο ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα, ο αγώνας για τη Μακεδονία, για τον Ελληνισμό δεν σταματά! Θα πρέπει να σταθούμε απέναντι σε μια μερίδα πολιτικών μας, που δεν σέβονται και δεν τιμούν τους προαιώνιους αγώνες των ηρώων του Έθνους μας, που έχυσαν το αίμα τους, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές στη χθεσινή εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσαν χθες βράδυ στο ΔΩΛ, παρουσία πλήθος κόσμου η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Θ. ΜΑΛΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον ιστορικό ερευνητή Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος μίλησε για «τη "Συμφωνία των Πρεσπών" και το καθήκον του ελληνικού λαού» «οφείλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντισταθούν επειδή για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα ότι είναι για το καλό μας (!) η άνευ όρων παράδοση. Εν προκειμένω, ομάδες συμφερόντων που παριστάνουν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής», που προωθούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αντίθετα με αυτά του ελληνικού λαού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας (!) να παραδοθεί η Μακεδονία. Μας είπαν ότι 140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία», άρα πρέπει κι εμείς αφού έτσι θα συνεχίσουν να την ονομάζουν. Μας ανέφεραν ότι το πΓΔΜ περιλαμβάνει ήδη τον όρο Μακεδονία, άρα τους έχουμε αναγνωρίσει ήδη. Μας επισημαίνουν ότι αν αλλάξουν Σύνταγμα, παύει ο αλυτρωτισμός. Τονίζουν ότι το Βόρεια Μακεδονία, είναι προς το συμφέρον μας! Η επίμαχη Συμφωνία καθίσταται ετεροβαρής και δυσμενής για την ελληνική πλευρά με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσης για τη γειτονική χώρα. Η εθνική ιδεολογία των γειτόνων, ο «Μακεδονισμός», στηρίζεται και ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης αυτής, πράγμα το οποίο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για τη χώρα μας.

Ο Δ. ΝΑΤΣΙΟΣ

Στους «εφιάλτες με τους οποίους ζει σήμερα η πατρίδα μας» αναφέρθηκε ο έτερος ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης, δάσκαλος στο Κιλκίς Δημήτρης Νατσιός, ξεκινώντας με αυτούς που ταλαιπωρούν την παιδεία: Κατήργησαν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών με την παρουσία των σχολείων στους ενοριακούς ναούς, την έπαρση της σημαίας μας, άπαξ του μηνός, καταργήθηκε η αριστεία, απογυμνώνεται το σχολείο από τις δύο ιδρυτικές, θα λέγαμε, προϋποθέσεις του: την τιμωρία και την επιβράβευση. Ακόμη υπονομεύτηκε το μάθημα της Γλώσσας, καθιέρωσαν θεματική εβδομάδα, στην οποία διαφημίζεται και προωθείται στις πολύ ευαίσθητες ηλικίες του Γυμνασίου η ομοφυλοφιλία. Ψήφισαν νόμο με τον οποίο επιτρέπεται η αλλαγή φύλου από τα 15 χρόνια, στήνουν στην πάλαι ποτέ Ορθόδοξη Ελλάδα, αποτεφρωτήρια-κρεματόρια. Και τέλος το μάθημα των Θρησκευτικών μετατράπηκε σε θρησκειολογική προπαγάνδα. Σκοπός τους να ξεμυρώσουν και να ξεβαπτίσουν τα παιδιά μας, ώστε να καταντήσουν εύκολη λεία κάθε νοητού ή φανερού θηρίου».

Καταλήγοντας ο κ. Νατσιός αναφερόμενος στην ιστορία της Μακεδονίας, η οποία «ποτίζεται από το αίμα των 8.500 χιλιάδων περίπου αξιωματικών και στρατιωτικών, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την τριήμερη μάχη του Κιλκίς», τόνισε: Και ότι κερδήθηκε με μαρτύρων και ηρώων αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής. Οι εφιάλτες φεύγουν όταν ξυπνάμε. Το ίδιο και οι Εφιάλτες, με κεφαλαίο το έψιλον, δηλαδή οι προδότες...

* Από την πλευρά των διοργανωτών, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας, ο εκπρόσωπος της Απόστολος Παπαπαρίσης υποστήριξε στο σύντομο χαιρετισμό του τα εξής: Πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση με σθένος και αυταπάρνηση με κάθε δημοκρατικό μέσο. Ο χρόνος πιέζει. Όλοι μαζί όμως και όχι ενεργώντας ο καθένας από μας ξεχωριστά και σπασμωδικά. Η Μακεδονία μας ενώνει! «Ισχύς εν τη Ενώσει». Η Αγάπη για την Πίστη και την Πατρίδα, μας δίνει δύναμη».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαπαρίσης αναφέρθηκε στις πλούσιες δράσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση εκφώνησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης π. Στέφανος Γιάνναρος (παρουσία κι άλλων ιερέων), ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, ενώ παρέστη ακόμη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην βουλευτής της ΝΔ Ν. Κατσαρός.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass