«Πράξη χριστιανικής αγάπης η προσφορά αίματος»

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 16:25

Πρόσκληση συμμετοχής στην Αιμοδοσία, που διοργανώνει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, το πρωί από τις 9:00 ως τις 12:30 μετά το μεσημέρι, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης σεβ. Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, καλώντας τους πιστούς «τον καθένα χωριστά να εκπληρώσει αυτό το ιερό χρέος».

Αναλυτικότερα το μήνυμα του σεβ. κ. Ιγνατίου αναφέρει τα εξής: «Αδελφοί μου, αποτελεί τιμή και ευλογία για τον Χριστιανό να προσφέρει λίγο αίμα από το δικό του για τη σωτηρία ενός συνανθρώπου του. Γιατί η προσφορά αίματος είναι η πιο ευγενική ανθρώπινη πράξη. Πράξη χριστιανικής αγάπης «εν έργο και αληθεία». Η αμέλειά μας να δώσουμε λίγο αίμα για να σωθεί ένας αδελφός μας, ίσως έχει τραγικές συνέπειες για το αιώνιο μέλλον μας. Γιατί η διαδικασία της προσφοράς αίματος είναι για τον δότη τόσο απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη. Αρκεί να διαθέσει κανείς ελάχιστα λεπτά της ώρας για να εκπληρώσει το χρέος αυτό, της αγάπης. Σε συνεργασία λοιπόν με το Νοσοκομείο της πόλεώς μας, θα πραγματοποιήσουμε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τραπέζης Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όλοι οι υγιείς άνθρωποι από την ηλικία των 18 μέχρι 60 ετών μπορούν να δώσουν αίμα δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Η Τοπική Εκκλησία, μάς καλεί τώρα όλους σ' αυτή την Αιμοδοσία, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Το πρωί από τις 9:00 ως τις 12:30 μετά το μεσημέρι θα μπορεί να προσέρχεται ο καθένας μας για να εκπληρώσει αυτό το ιερό χρέος. Στην αιμοδοσία αυτή, παρακαλώ θερμά, να μετάσχουν όλοι οι Λαρισαίοι και όλοι οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, άνδρες και γυναίκες. Ιδιαίτερα μάλιστα οι άνδρες που έχουν τη δυνατότητα να δίδουν πιο συχνά αίμα. Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να έχουν πάρει κάποιο φάρμακο, ούτε ασπιρίνη, δύο ημέρες προ της Αιμοδοσίας. Προκειμένου μάλιστα για αντιβιοτικό, θα πρέπει να έχουν περάσει 2 ως 3 ήμερες από τη λήψη του φαρμάκου. Επίσης, απόλυτη ανάγκη υπάρχει να μην είναι τελείως νηστικοί οι αιμοδότες, αλλά να έχουν περάσει δύο περίπου ώρες, μετά από ένα πλήρες γεύμα. Αδελφοί μου, οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ μεγάλες. Δίδοντας αίμα, σώζεις ζωές. "Ας προσφέρουμε λοιπόν μέσω της Αγίας μας Εκκλησίας αίμα στους συνανθρώπους μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass