«Μπορούμε να τον συντηρήσουμε αλλά όχι να τον ασφαλτοστρώσουμε…»

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΩ-ΑΝΩ ΑΜΥΓΔΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 21:00

Απαντήσεις στους κατοίκους της Άνω και Κάτω Αμυγδαλής, οι οποίοι με επιστολή τους στην «Ε» παραπονιόντουσαν για παραμέληση της περιοχής τους από τη Δημοτική Αρχή Αγιάς, δίνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία αφού πρώτα αντιτίθεται στον ισχυρισμό τους ότι δεν απαντά στα αιτήματά τους, στη συνέχεια τους ενημερώνει για την πορεία της μελέτης του έργου ασφαλτόστρωσης της συνδετήριας οδού των δύο χωριών και, τέλος, τους γνωστοποιεί την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της Άνω Αμυγδαλής που πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα, αφού ήδη έχει εγκριθεί μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Αναφέρει λοιπόν:  

«Σε σχέση με το αίτημά σας για την ασφαλτόστρωση του δρόμου διασύνδεσης των οικισμών Κάτω Αμυγδαλής – Άνω Αμυγδαλής, παρότι επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει, τόσο στις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες, όσο και κατ’ ιδίαν κατά τις επισκέψεις σας στο Δημαρχείο, ότι δεν είναι δυνατή η υλοποίηση του αιτούμενου έργου από ίδιους πόρους του Δήμου, λόγω του αυξημένου κόστους μιας τέτοιας παρέμβασης, στο σχετικό δημοσίευμά σας την 7η Σεπτεμβρίου 2018 στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” με έκπληξή μας διαβάσαμε ότι ο Δήμος δεν έχει απαντήσει ποτέ σε σχέση με το εν λόγω αίτημα.

Σας επισημαίνουμε, λοιπόν, και εγγράφως, ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Αγιάς καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την κατασκευή έργων με βάση τα αιτήματα των πολιτών και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, με βάση τις πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον ετήσιο προϋπολογισμό, εξαντλούνται στην εκτέλεση έργων συντηρήσεων και επισκευών των υφιστάμενων υποδομών και εφόσον οι σχετικές δαπάνες είναι χαμηλού κόστους.

Ο Δήμος μας για την υλοποίηση επενδυτικών πρωτοβουλιών και έργων μεγάλης κλίμακας στοχεύει, αποκλειστικά και μόνο, στην εξεύρεση πόρων μέσων ευρωπαϊκών κονδυλίων και στην αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί προσκλήσεις με επιλέξιμη τη δαπάνη βελτίωσης δρόμων διασύνδεσης οικισμών. Για τον λόγο αυτό δεν κατέστη εφικτή η χρηματοδότηση του αιτούμενου έργου.

Ωστόσο, ο Δήμος έχει συμπεριλάβει το κόστος για τη συντήρηση του εν λόγω δρόμου στο πλαίσιο εκτέλεσης έργου συντηρήσεων υφιστάμενων χωματόδρομων που περιλαμβάνει αμμοχαλικοστρώσεις, ισοπέδωση – διαμόρφωση καταστρώματος, καθαρισμό και διάνοιξη τάφρων απορροής όμβριων, το οποίο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και πρόκειται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων του Νοεμβρίου του 2017 στην περιοχή μας.  

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου «Οδική σύνδεση Κάτω Αμυγδαλής – Άνω Αμυγδαλής», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 650.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Περαιτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων – αδειοδοτήσεων για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την πλήρη ωρίμανση του έργου, ώστε να υπάρχει άμεση δυνατότητα υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, εφόσον εκδοθεί κατάλληλη πρόσκληση. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος έχει υποβάλει αίτημα στο Δασαρχείο Αγιάς, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης του έργου της ασφαλτόστρωσης, καθώς ο εν λόγω δρόμος διέρχεται εξολοκλήρου μέσα από δασικές εκτάσεις, βάσει των αναρτημένων δασικών χαρτών της περιοχής. Κατόπιν της εξασφάλισης της σύμφωνης γνώμης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των λοιπών αδειοδοτήσεων.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της Άνω Αμυγδαλής, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ – Πρόσκληση Ι “Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης” κατόπιν αιτήματος χρηματοδότησης που υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑ Αγιάς. Το εν λόγω έργο με τίτλο “Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς”, συνολικού προϋπολογισμού 2.287.096,77 €, πρόκειται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass