«Χωρίς καθυστερήσεις εξελίσσονται τα έργα στο κέντρο»

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 16:38

Με αφορμή δήλωση του πρώην δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη για τις «παρατάσεις των εργασιών» σε έργα στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα για την ανακατασκευή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Ηπείρου, από τον Δήμο Λαρισαίων διευκρινίζονται τα εξής:

«Η υλοποίηση όλων των έργων στο κέντρο της πόλης εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι εισηγήσεις για τα θέματα των παρατάσεων των εργασιών, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απολύτως κατατοπιστικές. Μια απλή ανάγνωση θα έπειθε τον κ. Ξηρομερίτη, αν και από την εμπειρία του σε αυτοδιοικητικές θέσεις θα έπρεπε να το είχε κατανοήσει. Ωστόσο επέλεξε για άλλη μια φορά να ασκήσει κριτική και να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος τη δεδομένη αναστάτωση που υπάρχει στην πόλη λόγω των έργων.

Ειδικότερα, τόσο για την περίπτωση της Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και για την οδό Ηπείρου οι εισηγήσεις αφορούν στην αντιστοίχιση του χρονοδιαγράμματος των έργων με τη μέχρι τώρα πορεία εξέλιξής τους. Αναλυτικά για τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την απόφασή του το Δ.Σ. εναρμονίζεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας για τις «προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, με την οποία επιτράπηκε η διακοπή της κυκλοφορίας της οδού από 29/05/2018 έως τις 26/10/2018, ήτοι για εκατόν πενήντα (150) ημέρες, σύμφωνα με τη συμβατική διάρκεια του έργου.

Όπως είναι γνωστό, οι κατασκευαστικές εργασίες εκκίνησαν στις 29/5/2018. Εφόσον η συμβατική διάρκεια του έργου είναι εκατόν πενήντα (150) ημέρες, η περαίωση του έργου πρέπει να μεταφερθεί στις 26/10/2018.

Εξάλλου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί δημοσίως εδώ και καιρό, από τον δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως παράταση των έργων.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην οδό Ηπείρου, είναι γνωστό ότι το έργο έχει προχωρήσει κανονικά και αυτή την περίοδο υλοποιούνται εργασίες στο τέρμα της οδού, στη συμβολή της με την οδό Υψηλάντου. Το έργο προχωράει κανονικά και όσα τμήματα ολοκληρώνονται παραδίδονται στην κυκλοφορία. Η παράταση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο αφορά σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, που δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Εν κατακλείδι, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι τα έργα υλοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass