Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ, 50 Χρόνια ΚΝΕ» στη Λάρισα

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:00

Με κορυφαία στιγμή τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, σήμερα Παρασκευή στις 21:30, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ‘’100 χρόνια ΚΚΕ, 50 Χρόνια ΚΝΕ’’ στη Λάρισα, που θα φιλοξενηθεί στην Κοίτη του Πηνειού.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή». Το πρόγραμμα θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από τους ‘’laτρεις’’.

Αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ., προγραμματίζεται συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πρώην γ. γ. του κόμματος. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο - αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Στη συνέχεια μια μοναδική παράσταση ‘’stand up Comedy’’ με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο με καυστική σάτιρα της επικαιρότητας και ακολούθως λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Χθες, ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος ΚΣ της ΚΝΕ και η Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος ΤΣ ΤΕΙ-ΑΕΙ Λάρισας ΚΝΕ, ξενάγησαν τους δημοσιογράφους στην ‘’Κόκκινη Πολιτεία’’ του Φεστιβάλ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ο χώρος εδώ και μία εβδομάδα καθαρίζεται, διαμορφώνεται από τα συνεργεία του Κόμματος και της ΚΝΕ αλλά και με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου, κατοίκων της πόλης, καθώς και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Έχει και έναν συμβολισμό τα τελευταία χρόνια η επιλογή του χώρου. Η συλλογική πάλη του λαού μας, της νεολαίας, στην οποία πρωτοστατούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, για την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών όπως η δουλειά με δικαιώματα, η ολοκληρωμένη μόρφωση, η υγεία και η πρόνοια δεν αφήνει έξω ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αναψυχή σε διαμορφωμένους χώρους πρασίνου ανοιχτούς στον λαό και κλειστούς στα επιχειρηματικά συμφέροντα… Το Φεστιβάλ αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια κορυφαία πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση σε όλη τη χώρα και στη Λάρισα, φτιάχνεται με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά μελών, φίλων του κόμματος και της ΚΝΕ, δεν έχει χορηγούς εταιρείες και πολυεθνικές από πίσω.»

Και παρουσίασαν τους χώρους και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

-Κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ: Βρίσκεται η κεντρική πύλη του Φεστιβάλ καθώς και η δεύτερη σκηνή δραστηριοτήτων όπου την πρώτη μέρα στις 14/9 στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλήτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ενώ θα διεξάγονται παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες. Τη δεύτερη μέρα στις 15/9 θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους της ΚΝΕ, με τίτλο «Ο καραγκιόζης και ο Πατατούλης», από τον Τρικαλινό καλλιτέχνη Κοσμά Παναγιώκα. Θα ακολουθήσουν Συναυλίες από το Hip – Hop σχήμα ‘’White B X & Untreated Wolf’’ (Λάρισα) και την ροκ μπάντα ‘’Sideffect’’ (Λάρισα – Καρδίτσα).

- Προχωρώντας στον χώρο υπάρχουν: Το Μαθητικό Στέκι όπου θα λειτουργεί το διαδραστικό παιχνίδι “Escape Room”, το Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ όπου θα λειτουργεί έκθεση με θέμα τη συμβολή της ΚΝΕ διαχρονικά στο φοιτητικό κίνημα και το Εργατικό Στέκι με ταμπλό που καταγράφουν ιστορικές στιγμές του εργατικού κινήματος, στον συγκεκριμένο χώρο θα παρουσιάζεται και η συλλογική εργασία «Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

- Ιδιαίτεροι χώροι: Ο Παιδότοπος του Φεστιβάλ όπου θα παρουσιαστεί το διαδραστικό παραμυθόδραμα «Η μάγισσα Φιλία», επίσης μουσικοκινητικά παιχνίδια «Δείξε μου τον φίλο σου» και πειράματα Φυσικής. Στη γωνιά για τους πιο μικρούς φίλους της ΚΝΕ θα παρουσιαστεί η ‘’Guernica’’ (θεατροποιημένη δραστηριότητα ενάντια στον πόλεμο), επίσης θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των νέων τεχνολογιών και θα παίξουμε πες – βρες με θέμα «Γιατί καίγονται τα δάση μας».

- Ξεχωρίζει σε κεντρικό σημείο στον χώρο: Η έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ όπου θα εκτίθενται φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αντικείμενα ιστορικής αξίας, η οποία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Φεστιβάλ. Δίπλα ακριβώς θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με όλες τις νέες εκδόσεις.

Σχετικά Άρθρα