Αιμοδοσία - λαμπαδηδρομία αύριο στον Αμπελώνα

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΑΣΤΕΡΙΟ ΚΑΦΦΕ ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 22:08
Στιγμιότυπο από την περυσινή λαμπαδηδρομία Στιγμιότυπο από την περυσινή λαμπαδηδρομία

Την καθιερωμένη 81η αιμοδοσία του για το φθινόπωρο θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας αύριο Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι στο Περιφεριακό Ιατρείο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Την ίδια μέρα και στις 11.00 π.μ. στο προαύλιο του Ιατρείου, ο σύλλογος θα οργανώσει μια μικρή και λιτή εκδήλωση για την υποδοχή της φλόγας της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωής, της φλόγας της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που θα τη μεταφέρουν εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, μαθητές των σχολείων, των συλλόγων και πρόσκοποι του Αμπελώνα, από την είσοδο της πόλης μέχρι το Ιατρείο.

Τη φλόγα θα παραλάβουν στην είσοδο του Αμπελώνα εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, μαθητές των Σχολείων και των Συλλόγων του Αμπελώνα, πρόσκοποι και οδηγοί του 1ου Συστήματος Προσκόπων, παιδιά του ιδρύματος χρονίων παθήσεων «ΑΡΙΣΤΕΑΣ», δομή Αμπελώνα και ιππείς από τον Ιππικό Όμιλο Τυρνάβου, για να την οδηγήσουν μέχρι το Ιατρείο, όπου θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη πλέον 81η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Για τον λόγο αυτό η «Ελπίδα» καλεί όλους να πάρουμε ενεργό μέρος και στις δύο αυτές δράσεις του.

Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΦΦΕΣ

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλεί η επιστολή που έστειλε στην «Ε» ένας από τους παλαιότερους εν ζωή αιμοδότης της «Ελπίδας» κ. Αστέριος Καφφές. Ο κ. Καφφές σημειώνει: «Στα 20 μου χρόνια έγινα αιμοδότης μέχρι τα 65, συνολικά 45 χρόνια δίνοντας συνολικά 90 μονάδες αίματος έχοντας παράλληλα διπλό όφελος. Διότι πρόσφερα το αίμα σε κάποιον συνάνθρωπο που το είχε άμεση ανάγκη και δεύτερο έκανα πολύ καλό στην υγεία μου, διότι όλα αυτά τα χρόνια δεν αρρώστησα ποτέ καθώς ο οργανισμός μου ανανέωνε το αίμα μου μέσα σε δέκα λεπτά.

Καλώ όλες και όλους νέες και νέους που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους να έρθουν και να δώσουν μία μονάδα αίματος και θα αισθανθούν μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, διότι είναι κίνηση ανθρωπιάς.

Στην εποχή του επαγγελματισμού και του χρυσού συμβολαίου στον αθλητισμό εμείς οι εθελοντές αιμοδότες μοιάζουμε με τους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1960 που παίζανε για τη φανέλα και στο ημίχρονο είχαν μόνο μια λεμονάδα.

Πρέπει στην εποχή που όλα πωλούνται και αγοράζονται να σκεπτόμαστε και τον αείμνηστο γιατρό Αντώνη Γανοχωρίτη που με θυσία διέδωσε την αιμοδοσία σε όλο τον νομό Λάρισας. Όταν μάλιστα το αυτοκίνητο της αιμοδοσίας είχε πολλά χιλιόμετρα και όταν πήγαινε για αιμοδοσία π.χ. στη Καλλιπεύκη ή την Σπηλιά και στην ανηφόρα το αυτοκίνητο σταματούσε, ο ίδιος κατέβαινε και έσπρωχνε να πάρει πάλι μπροστά.

Όταν όλοι οι 18χρονοι σκεφτούν καλύτερα και κάνουν πράξη την εθελοντική αιμοδοσία, τότε μόνο ως χώρα θα γίνουμε αυτάρκεις σε αίμα.

Νέε και νέα:

Στα 18 χρόνια ενηλικιώνεσαι

Στα 18 χρόνια οδηγείς

Στα 18 χρόνια ψηφίζεις

Στα 18 χρόνια γίνεται εθελοντής αιμοδότης.

Ραντεβού αύριο Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass