Φροντίδα για τα πέτρινα σοκάκια του Π. Παντελεήμονα

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 15:20

Συνεχίστηκε το έργο αποκατάστασης του πέτρινου οδικού δικτύου του Παραδοσιακού Οικισμού Παλαιού Παντελεήμονα, με την αναπλήρωση των κατεστραμμένων πετρών και ανάταξη των υπολοίπων, στις στράτες που βρίσκονται πίσω από το παλιό σχολείο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου – Ολύμπου, η μελέτη του έργου έχει εγκριθεί από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων το 2016, η οποία εξέδωσε τις οδηγίες για τη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα.

Και στο τμήμα αυτό, η πέτρινη στράτα είχε κρυφτεί εδώ και πολλά χρόνια κάτω από λάσπη και μπάζα, σε βάθος 30 εκατοστών. Σε εκτέλεση της μελέτης αυτής, αποκαταστάθηκαν τα ύψη και επανατοποθετήθηκαν σε διάταξη οι πέτρες, ενώ τοποθετήθηκαν στην υπόβαση αγωγοί αποχέτευσης και ηλεκτρισμού.

Έτσι, παραδόθηκε και το υπόλοιπο τμήμα, που συνδέει τον παραδοσιακό οικισμό με την ανατολική είσοδο, το κατάστρωμα της οποίας, μέχρι το σημείο του νέου έργου, είχε ανακατασκευαστεί τον προηγούμενο χρόνο.

Η επόμενη φάση των έργων, που θα εκτελεστούν στις αρχές του 2019, προβλέπει αποκατάσταση του πέτρινου καταστρώματος της κεντρικής εισόδου του Παλαιού Παντελεήμονα.

Εξάλλου, εντός του έτους, θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης της διασταύρωσης που συνδέει τον Νέο Παντελεήμονα με τον Παλαιό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass