Χωρίς μέλλον όποιος λαός αγνοεί το παρελθόν του

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 15:10

Το ετήσιο Μνημόσυνο για τους 17 εκτελεσθέντες πατριώτες, από τους Γερμανούς την 13η Σεπτεμβρίου 1943 τελέστηκε χθες το πρωί στον χώρο του Παλαιού Κοιμητηρίου Λάρισας.

Παρουσία λιγοστών εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών ο ιστορικός ερευνητής μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας κ. Στέφανου Παπαγεωργίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μαζικές εκτελέσεις και στη Λάρισα από τους Γερμανούς κατακτητές στέλνοντας το μήνυμα 75 χρόνια μετά ότι είναι σημαντικό για τους νέους να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους γιατί "λαός που αγνοεί το παρελθόν δεν έχει μέλλον" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εκτέλεση των 17 πατριωτών τον Σεπτέμβριο 1943 σημείωσε ότι συνελήφθησαν χωρίς καμία προειδοποίηση και εκτελέστηκαν με την κατηγορία της υπόθαλψης Ιταλών στρατιωτών και με συνοπτικές διαδικασίες ενώ τα σώματά τους εγκαταλείφθηκαν άταφα.

Στη διάρκεια της λιτής τελετής στεφάνια κατέθεσαν οι πρόεδροι του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους και Δημ. Τάχος αντίστοιχα και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του συλλόγου αναπήρων πολέμου ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ καθώς και μέλη οικογενειών των θυμάτων πολέμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass