Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 15:20

Πανηγυρίζει από σήμερα η ενορία της Του Θεού Σοφίας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η νεοσυσταθείσα ενορία της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης εορτάζει αύριο Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τον αφιερωμένο υπόγειο ναό της στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Σοφία μετά των τριών αυτής τέκνων, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Η πόλη μας δεν είχε ναό αφιερωμένο σ’ αυτές τις Αγίες και τώρα μπορούμε να τις τιμούμε σ’ αυτόν τον νέο ναό που η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων της Χαραυγής και της Τούμπας μας παρέδωσαν. Σήμερα Κυριακή στις 7 μ.μ. θα γίνει ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αχιλλίου Τσούτσουρα πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μετ’ αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και Ιερών Λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας μας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης. Αύριο ανήμερα της εορτής από τις 7 έως τις 10:30 π.μ. θα γίνει Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30 μ.μ. θα γίνει Μεθεόρτιος Εσπερινός, το κόλυβο και παράκληση των Αγίων και στη συνέχεια, στην πλατεία «Ζιαζιά» θα υπάρχουν πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων και θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Χαραυγής. Αστικό Λεωφορείο που πηγαίνει στη Χαραυγή, Νο 11.

Οι ενορίτες του Πλαταμώνα ενισχύουν τα συσσίτια

Οι ενορίτες του ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Πλαταμώνος Πιερίας, μετά το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων που τέλεσαν στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας αποφάσισαν να διαθέσουν χρηματικό ποσό 845 ευρώ στον «Επιούσιο» για τα συσσίτια της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Σύναξη και διορισμός κατηχητών της Μητρόπολης

Σύναξη όλων των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Κληρικών και λαϊκών, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του «Επιουσίου», την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος θα διανείμει και τους διορισμούς των Κατηχητών.

Σύναξη εθελοντριών στον Αγ. Αχίλλιο

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σύναξη όλων των εθελοντριών των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Η σύναξη θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου θα τελεστεί εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ, Ιγνάτιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Κάλεσμα για την αιμοδοσία στον Αγ. Νικόλαο

Πρόσκληση συμμετοχής στην αιμοδοσία, που διοργανώνει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. απευθύνει με ανακοίνωσή του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, καλώντας τους πιστούς «τον καθένα χωριστά να εκπληρώσει αυτό το ιερό χρέος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass